5 кулінарних лайфхаков від шеф-кухаря

і проект «Чоловіча кулінарія» розповідають, чому не треба мити печериці, як приготувати фарш, щоб котлети вийшли соковитими, і навіщо обсмажувати спеції на сковороді.

Сьогодні ви дізнаєтеся кілька секретів шефа кулінарній студії Live Kitchen, які допоможуть готувати швидше і смачніше.

1. Знімайте шкірку з помідорів ножем

Іноді для рецепта потрібні помідори без шкірки. Особливо коли справа стосується соусів або супів-пюре: шкірка порушує консистенцію або, ще гірше, гірчить і псує смак. Щоб позбавитися від неї, знадобиться ніж і трохи вправності.

  1. Нагострив ножа. Щоб шкірка зрізалася легко, він повинен бути гострим.
  2. Підготуйте помідори. Промийте їх водою, видаліть листочки і просушіть кухонним рушником.
  3. Розріжте помідор на часточки. Покладіть їх на обробну дошку шкірою вниз.
  4. Акуратно зрізайте шкірку, намагаючись не зачіпати м’якоть. Потім видаліть насіння.

2. Додайте у фарш вершкове масло

Кашу маслом не зіпсуєш, і котлети теж. Завдяки цьому інгредієнту вони вийдуть соковитими і з більш насиченим смаком.

  1. Візьміть шматок вершкового масла. Розраховуйте, що на 1 кг фаршу має припадати не менше 100 г масла.
  2. Натріть брусок масла на крупній тертці.
  3. Додайте масло в тарілку з фаршем і перемішайте.

3. Обсмажте спеції на сковороді

Лайфхак для тих, хто додає в страви сухі трави і спеції. Безпосередньо перед готуванням обсмажте на сухій сковороді, щоб підсилити аромат.

4. Не мийте печериці перед готуванням

Щоб печериці краще просмажаться і залишилися хрусткими, не варто їх мити. Достатньо лише зрізати шкірку.

  1. Струсіть з печериць залишки грунту.
  2. Ніжки зріжте. Якщо печериці вже якийсь час лежали в холодильнику, зріз потрібно робити більше, ніж зазвичай. При зберіганні гриби починають підсихати, і якщо не відновити зріз, то смачної страви з них точно не вийде.
  3. Видаліть шкірку з капелюшка з допомогою ножа.

5. Вичавлюйте лимонний сік руками

Лимонний сік можна вичавити без будь-яких додаткових пристосувань. Скористайтеся одним із запропонованих способів.

  1. Покатайте лимон по обробній дошці, придавлюючи його долонею. Зріжте основу. Тримайте лимон над мискою і перекочуйте його в долонях.
  2. Розріжте лимон навпіл. По черзі беріть кожну половинку і вивертайте її навиворіт, натискаючи пальцями на м’якоть.
  3. Обріжте цедру лимона зі всіх сторін і візьміться за підстави. Щоб пішов сік, старанно скручуйте лимон.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code