Бутербродне масло з помідорів з цибулею і майораном
Вершково-томатну намазки на хліб можна зарахувати до оригінальними рецептами заготовок на зиму. Овочеве масло вийде зробити практично на будь-якій основі.
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 5 порції
- Загальний час приготування рецепту: 20 хвилин
Інгредієнти
- Оливкова олія 1 ½ ч. ложки
- Солодка цибулина невеликого розміру 1 штука
- Сушений майоран 1 ½ ч. ложки
- Помідори 170 г
- Сіль за смаком
- Цукор за смаком
- Вершкове масло-180 г
Спосіб приготування
-
Розігрійте трохи оливкової олії на сковороді і обсмажте дрібно нарізану цибулю. Коли останній приблизно через дві хвилини стане прозорим, додайте до нього сушений майоран і дочекайтеся, коли той дасть аромат.
-
Покладіть до цибулі нарізані невеликими кубиками помідори і тримайте овочеву основу на середньому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Маса не повинна бути водянистою, її консистенція більше нагадує дуже густий томатний соус. -
Приправте овочі за смаком, злегка остудіть і пюрируйте з допомогою блендера. До томатного пюре покладіть кубики м’якого вершкового масла і знову збийте суміш до однорідності.
-
Пробуйте овочеве масло відразу або зберігайте, обернувши плівкою або фольгою, в морозильній камері не більше трьох місяців.
Закуски Італійська кухня
5.0 12