Чоловік не любить солодкі десерти, а м’яке шоколадно-пряне печиво з мигдалем просто обожнює

Коли в нашому домі заходить мова про випіканні домашнього печива, як правило, я використовую свій самий улюблений і перевірений рецепт. Він істотно відрізняється від простих способів приготування печива, в ньому дуже незвичайні інгредієнти, а смак виходить просто приголомшливим. До речі, саме мій чоловік підказав мені, що десерти можна випікати таким чином, так як сам він стандартні солодощі не дуже любить.

Про рецепті

Як ви вже зрозуміли з назви, сьогодні я розповім вам, як випікати пряне шоколадне печиво, в складі якого також є мигдаль.

Здавна такий десерт готували в Німеччині. Саме в цій суворій і консервативній країні до Різдва всі господині балували своїх домочадця такими ласощами, які були не тільки смачними, але і неймовірно корисними. Сьогодні мало хто знає, що саме Німеччина була батьківщиною цього печива, та й не так важливо це людям, адже випічка настільки смачна, що відірватися від поїдання просто не можна. От і ми не будемо зволікати, а перейдемо до списку продуктів, на основі яких я випікаю цей смачний десерт.

Перелік інгредієнтів

Підготуйте наступне:

Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото
В кого закохана Софі Марсо через 21 рік після виходу фільму “І цілого світу мало”
Знаменитості не залишилися осторонь. Канделакі висловилася про ДТП з Єфремовим
  • 350 грамів сирого мигдального горіха;
  • 250 грам чорного шоколаду;
  • чверть чайної ложки солі;
  • чверть чайної ложки кориці;
  • 1/8 чайної ложки меленої гвоздики;
  • 3 яєчних білка;
  • 2 столові ложки темного рому;
  • цукор – будемо використовувати його для прокатки.

Заготовки

На початковому етапі необхідно підготувати деякі продукти, які ми будемо змішувати в єдине ціле. Перш за все подрібнюємо мигдаль. Це можна зробити за допомогою блендера або кухонного комбайна. Вкрай важливо просто перемолоти горіхи, щоб їх текстура була порівнянна з меленою кавою, але не допускати того, щоб вони перетворилися в пасту.

Далі дістаємо з комбайна горіхи і проробляємо те ж саме з шоколадом (попередньо поломайте плитки). Також стежте за тим, щоб шоколад не почав танути і не перетворився в кашу – нам потрібна так звана пилок, а не мус. У даній справі є невелика хитрість. Щоб ні мигдаль, ні шоколад не перетворилися в пасту, достатньо трохи заморозити їх перед перемолом. Потримайте ці продукти в морозилці приблизно 1 годину і можете приступати до роботи зніми.

Умови домашнього арешту Єфремова: не можна користуватися телефоном і інтернетом
Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці
Готую крем-брюле за особливим рецептом: додаю в десерт мелену каву

І остання заготівля – білки яєць. Їх потрібно збити міксером до появи легкої пінки.

Замішуємо тісто

Тепер складаємо в комбайн все, що у нас вийшло: мигдаль, шоколад, яйця, сіль, корицю, гвоздику і заливаємо все це справа ромом. Дуже ретельно перемішуємо, і тепер потрібно, щоб суміш перетворилася в якусь кашку, в мус. Як тільки ви побачите, що маса стала однорідною, густою, тягучою і дуже ароматною, тісто готове. Тепер потрібно перекласти його в зручну мисочку, обмотати її поліетиленовою плівкою і залишити в холодильнику на всю ніч, а ще краще – на добу.

Розминка

Як тільки дістали тісто з холодильника, дайте йому трохи прогрітися до кімнатної температури – приблизно 3 хвилини. Тим часом розсипте по столу цукор (як зазвичай ви рассыпаете борошно для замішування тіста). Не скупіться, так як в сирому вигляді наше печиво досить липкий і тягучий, і якщо ви будете використовувати мало цукру, нічого просто не вийде. Розкладіть тісто на цукор і розкачати його качалкою – товщина повинна бути приблизно 3-4 мм. Потім використовуйте прості формочки, щоб вирізати самі печенюшки. Зверніть увагу на те, що працювати з таким тестом нелегко, тому ваші формочки повинні бути максимально простими, без зайвої кількості кутів.

Випікаємо

На деко варто розстелити пергаментний папір, і на неї викласти печиво. Слідкуйте за тим, щоб між кожним елементом була достатня відстань – не кладіть печенюшки впритул один до одного. Випікайте при температурі 150 градусів протягом 20 хвилин. Зазначеної кількості продуктів вистачить на те, щоб спекти близько 30 печива.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code