Це смачне вівсяне печиво швидко стало гастрономічним фаворитом у моїй родині. Воно м’яке, розсипчасте, наповнене ароматною малиновою начинкою… Замініть звичайні інгредієнти на безглютенові аналоги, а цукор – медом, звичайне масло – кокосовим. Це зробить десерт ще смачніше і корисніше!
Як приготувати? Простий рецепт
Використовувані продукти:
- 180 г свіжої малини;
- 150-200 г вівсяних пластівців;
- 100 г цукру або меду;
- 2 столові ложки кокосового масла;
- 120 г цільнозернового борошна;
- 1 куряче яйце;
- розпушувач, ванільний екстракт;
- кориця, щіпка солі.
У середній мисці змішайте овес, універсальну борошно, розпушувач, спеції.
В окремій мисці середнього розміру злегка збийте масло і яйце. Додайте мед, ванільний екстракт; старанно перемішайте.
Додайте сухі інгредієнти, об’єднайте два суміші.
У готове тісто додайте соковиту малину. Ягоди можна замінити чорницею, лохиною або смородиною.
Поставте миску з тестом в холодильник на 20-30 хвилин. При тривалому охолодженні щільно закрийте тісто поліетиленовою плівкою, переконавшись, що воно покриває всю його поверхню.
Духовку розігрійте до 160 градусів. Деко застеліть пергаментом.
З тіста сформуйте 15 округлих кульок, викладіть акуратними рядами на лист пергаменту.
Запікайте 13-15 хвилин.