Фокачча з травами і часником
- Автор рецепта: Дарина Родіонова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 140 хвилин
Інгредієнти
- Оливкова олія 1⁄₂ склянки + для змащування
- Часник 2 часнику
- Свіжий чебрець рубаний 1 ст. ложка
- Свіжий розмарин рубаний 1 ст. ложка
- Мелений чорний перець 1⁄₄ чайної ложки
- Тепла вода 1 стакан
- Активні сухі дріжджі 21⁄₄ ч. ложки (без гірки)
- Мед 1⁄₄ ч. ложки
- Борошно 21⁄₂ склянки + для посипання
- Сіль 1⁄₂ ч. ложки
Спосіб приготування
-
У сковороді з’єднайте масло, подрібнений часник, трави і перець.
Замість свіжого чебрецю і розмарину можна взяти по 1 ч. ложці сушеного. -
Поставте сковороду на слабкий вогонь і смажте, помішуючи, 5-10 хвилин. Часник не повинен підрум’янитися. Зніміть з плити.
-
У великій мисці змішати теплу воду, дріжджі і мед. Залиште на 5 хвилин.
На поверхні повинна з’явитися пінка. Якщо цього не відбудеться, дріжджі погані. Повторіть цей крок заново з новими дріжджами. -
Додайте 1 склянку борошна і половину масляної суміші. Перемішайте і залиште ще на 5 хвилин.
-
Всипте борошно і сіль і ретельно перемішайте.
-
Перекладіть тісто на поверхню, присипану борошном, і гарненько вимісіть. Тісто має стати однорідним.
-
Змастіть маслом велику миску і перекладіть туди тісто.
-
Накрийте миску вологим теплим рушником. Залиште в теплому місці без протягів на 1 годину. Тісто збільшиться приблизно в два рази.
Якщо цього не відбудеться, дайте тісту постояти ще півгодини. -
Невеликою кількістю залишився олії з травами і часником змастіть деко розміром 33 × 22 див.
-
Розподіліть на нього тісто. Пальцями зробіть невеликі ямки по всій поверхні.
-
Змастіть корж рештою масла з травами і часником. Залиште на 20 хвилин.
-
Потім поставте в розігріту до 230 °C духовку на 15-20 хвилин, поки скоринка не стане золотистою.
Десерти та випічка Італійська кухня