Фокачча з травами і часником

Фокачча з травами і часником

Фокачча — це італійська коржик. Вона виходить хрустким зовні і м’якою всередині. А розмарин, чебрець і часник надають їй приголомшливий аромат.

fokachcha z travami chasnikom 1 - Фокачча з травами і часником

  • Автор рецепта: Дарина Родіонова
  • Після приготування ви отримаєте 8 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 140 хвилин

Інгредієнти

  • Оливкова олія 1⁄₂ склянки + для змащування
  • Часник 2 часнику
  • Свіжий чебрець рубаний 1 ст. ложка
  • Свіжий розмарин рубаний 1 ст. ложка
  • Мелений чорний перець 1⁄₄ чайної ложки
  • Тепла вода 1 стакан
  • Активні сухі дріжджі 21⁄₄ ч. ложки (без гірки)
  • Мед 1⁄₄ ч. ложки
  • Борошно 21⁄₂ склянки + для посипання
  • Сіль 1⁄₂ ч. ложки

Спосіб приготування

  • У сковороді з’єднайте масло, подрібнений часник, трави і перець.

    Замість свіжого чебрецю і розмарину можна взяти по 1 ч. ложці сушеного.
  • Поставте сковороду на слабкий вогонь і смажте, помішуючи, 5-10 хвилин. Часник не повинен підрум’янитися. Зніміть з плити.

  • У великій мисці змішати теплу воду, дріжджі і мед. Залиште на 5 хвилин.

    На поверхні повинна з’явитися пінка. Якщо цього не відбудеться, дріжджі погані. Повторіть цей крок заново з новими дріжджами.
  • Додайте 1 склянку борошна і половину масляної суміші. Перемішайте і залиште ще на 5 хвилин.

  • Всипте борошно і сіль і ретельно перемішайте.

  • Перекладіть тісто на поверхню, присипану борошном, і гарненько вимісіть. Тісто має стати однорідним.

  • Змастіть маслом велику миску і перекладіть туди тісто.

  • Накрийте миску вологим теплим рушником. Залиште в теплому місці без протягів на 1 годину. Тісто збільшиться приблизно в два рази.

    Якщо цього не відбудеться, дайте тісту постояти ще півгодини.
  • Невеликою кількістю залишився олії з травами і часником змастіть деко розміром 33 × 22 див.

  • Розподіліть на нього тісто. Пальцями зробіть невеликі ямки по всій поверхні.

  • Змастіть корж рештою масла з травами і часником. Залиште на 20 хвилин.

  • Потім поставте в розігріту до 230 °C духовку на 15-20 хвилин, поки скоринка не стане золотистою.

Десерти та випічка Італійська кухня

5.0 5

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code