Грецький суп з фрикадельками і яйцями

Грецький суп з фрикадельками і яйцями

Грецький суп з фрикадельками виходить смачним, досить густим і оксамитовим. Яєчно-лимонний соус додає приємну кислинку.

grec kiy sup z frikadel kami yaycyami 1 - Грецький суп з фрикадельками і яйцями

  • Автор рецепта: Ірина Сахарова
  • Після приготування ви отримаєте 6 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 50 хвилин

Інгредієнти

  • Цибуля 2 жарти
  • Фарш мясний 500 г
  • Рис 150 г
  • Яйця 3 штуки
  • Вода 1 600 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Морква 1 штука
  • Олія рослинна 1-2 ст. ложки
  • Лимон 1 штука
  • Борошно 1 ст. ложка
  • Зелень за смаком

Спосіб приготування

  • 1 цибулину подрібніть і змішайте з фаршем, рисом, 1 яйцем, кількома ложками води, сіллю і перцем.

  • Сформуйте невеликі фрикадельки розміром приблизно з волоський горіх.

  • Подрібніть другу цибулину, моркву наріжте невеликими шматочками або натріть на середній терці.

  • У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. За 4-5 хвилин підсмажте цибулю, додайте моркву і готуйте ще стільки ж.

    Вибирайте посуд з товстим дном.
  • Залийте в каструлю гарячу воду, доведіть до кипіння і опустіть в неї фрикадельки. Посоліть і варіть на невеликому вогні 30 хвилин.

  • Візьміть залишилися яйця, відокремте білки від жовтків і збийте окремо. З лимона вичавити сік і додати до жовтків.

    Якщо хочете менше кислинки у смаку, використовуйте весь сік плоду.
  • З’єднайте збиті білки і жовтки. Поступово засипте борошно, постійно перемішуючи, щоб не залишилося грудок.

  • Додайте до яєчно-лимонної суміші кілька ложок бульйону з каструлі і перемішайте.

  • Поступово влийте суміш у суп, постійно помішуючи. Варіть на слабкому вогні ще буквально 2 хвилини, продовжуйте помішувати.

  • Перед подачею посипте зеленню.

Бульйони і супи Європейська кухня

5.0 5

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code