Грецький суп з фрикадельками і яйцями
- Автор рецепта: Ірина Сахарова
- Після приготування ви отримаєте 6 порції
- Загальний час приготування рецепту: 50 хвилин
Інгредієнти
- Цибуля 2 жарти
- Фарш мясний 500 г
- Рис 150 г
- Яйця 3 штуки
- Вода 1 600 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Морква 1 штука
- Олія рослинна 1-2 ст. ложки
- Лимон 1 штука
- Борошно 1 ст. ложка
- Зелень за смаком
Спосіб приготування
-
1 цибулину подрібніть і змішайте з фаршем, рисом, 1 яйцем, кількома ложками води, сіллю і перцем.
-
Сформуйте невеликі фрикадельки розміром приблизно з волоський горіх.
-
Подрібніть другу цибулину, моркву наріжте невеликими шматочками або натріть на середній терці.
-
У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. За 4-5 хвилин підсмажте цибулю, додайте моркву і готуйте ще стільки ж.
Вибирайте посуд з товстим дном. -
Залийте в каструлю гарячу воду, доведіть до кипіння і опустіть в неї фрикадельки. Посоліть і варіть на невеликому вогні 30 хвилин.
-
Візьміть залишилися яйця, відокремте білки від жовтків і збийте окремо. З лимона вичавити сік і додати до жовтків.
Якщо хочете менше кислинки у смаку, використовуйте весь сік плоду. -
З’єднайте збиті білки і жовтки. Поступово засипте борошно, постійно перемішуючи, щоб не залишилося грудок.
-
Додайте до яєчно-лимонної суміші кілька ложок бульйону з каструлі і перемішайте.
-
Поступово влийте суміш у суп, постійно помішуючи. Варіть на слабкому вогні ще буквально 2 хвилини, продовжуйте помішувати.
-
Перед подачею посипте зеленню.
Бульйони і супи Європейська кухня