Хінкалі з яловичиною та свининою
- Автор рецепта: Дарина Родіонова
- Після приготування ви отримаєте 15 порції
- Загальний час приготування рецепту: 120 хвилин
Інгредієнти
- Борошно 2 кг
- Сіль 30 р
- Вода 600 мл
- Яловичина 1 кг
- Свинина 600 г
- Кінза 60 г
- Фіолетовий цибуля 300 г
- Свіжий перець чилі 5 г
- Подрібнений червоний перець 5 г
- Сіль 20 г
- Вода 1 л
Спосіб приготування
-
З’єднайте борошно і сіль. Потім, частинами вливаючи воду, замісити туге тісто.
-
Накрийте і дайте йому відпочити 30 хвилин. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 21⁄₂ кг тіста.
-
Розділіть тісто на кульки вагою приблизно 50 р. Розкачайте їх в дуже тонкі коржі.
Розкочувати таке туге тісто в домашніх умовах не дуже просто. Тому доведеться запастися терпінням і часом. Є варіант простіше: під час замішування тіста додати побільше води і робити його менш тугим. -
Щоб коржі не обвітрилися, поки ви ліпите хінкалі, накрийте їх целофаном.
-
М’ясо, кінзу, цибулю і перець дрібно порубаєте ножем і з’єднайте.
-
Додайте подрібнений перець і сіль і перемішайте.
-
Влийте в фарш воду — так начинка буде соковитіше.
-
Викладіть приблизно по 1 столовій ложці начинки на кожну заготовку з тіста.
-
Підніміть вгору тісто і зберіть його гармошкою, накладаючи не надто широкі складочки один на одного.
-
Візьміть хінкалі в руку, обережно відтягніть кінчик і закрутіть його.
-
Потім ножем зріжте кінчик приблизно наполовину, щоб він був рівним.
-
Викладайте хінкалі в киплячу підсолену воду партіями, щоб вони вільно плавали. Варіть приблизно 8 хвилин. Слідкуйте при цьому, щоб вода не кипіла занадто сильно.
Як і скільки варити хінкалі, щоб вони не розвалилися
Другі страви Грузинська кухня