Кабачки з куркою, грибами і сиром
- Автор рецепта: Дарина Родіонова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 45 хвилин
Інгредієнти
- Кабачки або цукіні 2-3 штуки
- Сіль за смаком
- Цибуля 2 штуки
- Печериці 250 г
- Куряче філе 200 г
- Картопляний крохмаль 1 ч. ложка
- Рослинна олія 1-2 ст. ложки + для змащування
- Мелений мускатний горіх 1⁄₃ ч. ложки
- Мелений чорний перець за смаком
- Вершки жирністю 10% 200 мл
- Твердий сир 150 г
Спосіб приготування
-
Розріжте кабачки уздовж навпіл. Ложкою видаліть м’якоть так, щоб вийшли човники.
-
Посипте їх сіллю і залиште на 10-15 хвилин.
-
Тим часом цибулю розрізати навпіл. Кожну половинку теж розріжте на дві частини і порубаєте.
-
Дрібно наріжте гриби і курку. М’ясо змішайте з крохмалем.
-
Промокніть кабачки серветкою. Покладіть зрізами вгору у форму, змащену маслом. Поставте в розігріту до 200 °C духовку на 15-20 хвилин.
-
Поки човники в духовці, обсмажте цибулю в розігрітій олії до м’якості та легкого золотистого відтінку.
-
Додайте гриби і готуйте, помішуючи, поки з них не випарується рідина.
-
Викладіть до грибами і луку курку, додайте вогонь. Обсмажуйте, поки м’ясо не перестане бути рожевим.
-
Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.
-
Влийте вершки і доведіть до кипіння. Тушкуйте кілька хвилин, щоб маса загусла.
-
Вийміть кабачки з духовки і наповніть начинкою. Зверху посипте тертим сиром.
-
Поставте в духовку ще хвилин на 10, щоб сир розплавився і підрум’янився.
Другі страви Європейська кухня