Картопляні кульки з бринзою і зеленню

Картопляні кульки з бринзою і зеленню

Якщо ви шукаєте застосування залишкам пюре зі вчорашнього вечері і бажаєте перетворити гарнір у нове блюдо, то ідеальним варіантом стануть картопляні кульки.

kartoplyan kul ki z brinzoyu zelennyu 1 - Картопляні кульки з бринзою і зеленню

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 6 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 30 хвилин

Інгредієнти

  • Картопляне пюре 720 г
  • Бринза 80 г
  • Кріп 1 пучок
  • Зелена цибуля 5 пір’я
  • Борошно ½ склянки
  • Яйця 2 штуки
  • Хлібні крихти 1¼ склянки
  • Борошно до 1 склянки

Спосіб приготування

  • Само собою, ви можете спеціально приготувати картопляне пюре лише для цього рецепту, але в такому випадку майте на увазі, що воно повинно бути максимально охолоджене.

    Як приготувати ідеальне картопляне пюре

  • Якщо ви використовуєте свіжоприготоване пюре, то є ймовірність, що воно не дуже добре тримає форму. У такому разі включіть інгредієнти ще й борошно, аж до 1 склянки.

    Кількість борошна визначається індивідуально: готова суміш повинна формуватися в кульку і не бути надмірно липкою.
  • З’єднайте пюре з бринзою і подрібненою зеленню.

    Інші варіанти начинки: тверді сири, шматочки бекону, шинки або риби, смажені овочі, спеції, сушені трави, часник.

    kartoplyan kul ki z brinzoyu zelennyu 2 - Картопляні кульки з бринзою і зеленню

  • Суміш розділіть на порції і скачайте кульки (оптимальна кількість — 20-24).

  • Підготуйте інгредієнти для панірування: борошно, збиті яйця і хлібну крихту.

  • Кожен кульку з пюре обсипте борошном, занурте в яйце і обваляйте в сухарях.

    Якщо маса липковата, то попередньо обсипте борошном руки і вже ними скатуємо кульки.

    kartoplyan kul ki z brinzoyu zelennyu 3 - Картопляні кульки з бринзою і зеленню

  • Паніровані кульки занурте в розігріте масло і смажте 3-4 хвилини до вираженого золотистого відтінку. Альтернатива обжарке — запікання протягом 7-10 хвилин при 200 градусах.

  • Картопляні кульки — ідеальна закуска до пива, тому подавати їх краще всього з коханою соусом і келихом пива.

    7 соусів, здатних прикрасити будь-яку страву

    kartoplyan kul ki z brinzoyu zelennyu 4 - Картопляні кульки з бринзою і зеленню

Закуски Європейська кухня

5.0 24

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code