Картопляні кульки з бринзою і зеленню
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 6 порції
- Загальний час приготування рецепту: 30 хвилин
Інгредієнти
- Картопляне пюре 720 г
- Бринза 80 г
- Кріп 1 пучок
- Зелена цибуля 5 пір’я
- Борошно ½ склянки
- Яйця 2 штуки
- Хлібні крихти 1¼ склянки
- Борошно до 1 склянки
Спосіб приготування
-
Само собою, ви можете спеціально приготувати картопляне пюре лише для цього рецепту, але в такому випадку майте на увазі, що воно повинно бути максимально охолоджене.
Як приготувати ідеальне картопляне пюре
-
Якщо ви використовуєте свіжоприготоване пюре, то є ймовірність, що воно не дуже добре тримає форму. У такому разі включіть інгредієнти ще й борошно, аж до 1 склянки.
Кількість борошна визначається індивідуально: готова суміш повинна формуватися в кульку і не бути надмірно липкою. -
З’єднайте пюре з бринзою і подрібненою зеленню.
Інші варіанти начинки: тверді сири, шматочки бекону, шинки або риби, смажені овочі, спеції, сушені трави, часник. -
Суміш розділіть на порції і скачайте кульки (оптимальна кількість — 20-24).
-
Підготуйте інгредієнти для панірування: борошно, збиті яйця і хлібну крихту.
-
Кожен кульку з пюре обсипте борошном, занурте в яйце і обваляйте в сухарях.
Якщо маса липковата, то попередньо обсипте борошном руки і вже ними скатуємо кульки. -
Паніровані кульки занурте в розігріте масло і смажте 3-4 хвилини до вираженого золотистого відтінку. Альтернатива обжарке — запікання протягом 7-10 хвилин при 200 градусах.
-
Картопляні кульки — ідеальна закуска до пива, тому подавати їх краще всього з коханою соусом і келихом пива.
7 соусів, здатних прикрасити будь-яку страву
Закуски Європейська кухня