Класичні яйця бенедикт
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 2 порції
- Загальний час приготування рецепту: 20 хвилин
Інгредієнти
- Яєчні жовтки-2 штуки
- Винний оцет 2¼ ч. ложки
- Вершкове масло 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
- Яйця 2 штуки
- Булочки 2 штуки
- Шинка за смаком
- Зелень за смаком
Спосіб приготування
-
Приготуйте класичний соус голландез. Розмістіть миску відповідного діаметру поверх каструльки з киплячою водою, щоб окріп не торкався дна миски.
-
Збийте жовтки, влийте до них трохи оцту і продовжуйте збивати, порціями додаючи маленькі кубики вершкового масла.
-
Приправити соус сіллю і перцем за смаком. Також можна хлюпнути ще трохи оцту.
Готовий соус повинен бути досить густим. -
Соус подають теплим. Тому можете залишити його над мискою з гарячою водою, попередньо знявши її з вогню.
-
Доведіть воду до кипіння, посоліть і влийте залишився оцет. Розбийте яйця в окремі чашки.
Як приготувати ідеальні яйця пашот
-
Піднесіть чашки до самої поверхні води. Обережно перелийте яйця в каструлю і зменшіть вогонь, щоб рідина не вирувало.
Не потрібно крутити воронки, щоб домогтися ідеальної форми. Піднімаються з дна бульбашки повітря відокремлять водянисту фракцію білка і заокруглять яйце. -
Дістаньте яйця. Видаліть білкову піну і будь-які ниткоподібні відростки. Покладіть яйця на рушник, щоб позбутися від зайвої вологи.
-
Обсмажте булочки. Наріжте шинку.
-
На булочки покладіть шинку і яйця. Полийте щедрою порцією соусу і прикрасьте зеленню. Подавайте негайно.
Закуски Французька кухня