Класичні яйця бенедикт

Класичні яйця бенедикт

Хрустка булочка, шинка, яйце пашот під гарячим вершковим соусом з кислинкою… Яйця бенедикт виглядають складніше, ніж готуються за цим рецептом.

klasichn yaycya benedikt 1 - Класичні яйця бенедикт

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 2 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 20 хвилин

Інгредієнти

  • Яєчні жовтки-2 штуки
  • Винний оцет 2¼ ч. ложки
  • Вершкове масло 150 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець за смаком
  • Яйця 2 штуки
  • Булочки 2 штуки
  • Шинка за смаком
  • Зелень за смаком

Спосіб приготування

  • Приготуйте класичний соус голландез. Розмістіть миску відповідного діаметру поверх каструльки з киплячою водою, щоб окріп не торкався дна миски.

  • Збийте жовтки, влийте до них трохи оцту і продовжуйте збивати, порціями додаючи маленькі кубики вершкового масла.

    klasichn yaycya benedikt 2 - Класичні яйця бенедикт

  • Приправити соус сіллю і перцем за смаком. Також можна хлюпнути ще трохи оцту.

    Готовий соус повинен бути досить густим.

    klasichn yaycya benedikt 3 - Класичні яйця бенедикт

  • Соус подають теплим. Тому можете залишити його над мискою з гарячою водою, попередньо знявши її з вогню.

  • Доведіть воду до кипіння, посоліть і влийте залишився оцет. Розбийте яйця в окремі чашки.

    Як приготувати ідеальні яйця пашот

  • Піднесіть чашки до самої поверхні води. Обережно перелийте яйця в каструлю і зменшіть вогонь, щоб рідина не вирувало.

    Не потрібно крутити воронки, щоб домогтися ідеальної форми. Піднімаються з дна бульбашки повітря відокремлять водянисту фракцію білка і заокруглять яйце.
  • Дістаньте яйця. Видаліть білкову піну і будь-які ниткоподібні відростки. Покладіть яйця на рушник, щоб позбутися від зайвої вологи.

    klasichn yaycya benedikt 4 - Класичні яйця бенедикт

  • Обсмажте булочки. Наріжте шинку.

  • На булочки покладіть шинку і яйця. Полийте щедрою порцією соусу і прикрасьте зеленню. Подавайте негайно.

    klasichn yaycya benedikt 5 - Класичні яйця бенедикт

Закуски Французька кухня

5.0 13

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code