Кожна господиня знає, що друга важлива річ на кухні після добре заточених ножів — це правильна духовка!
Основна проблема газової духовки — нерівномірна прогреваемость. Тобто в деяких місцях буде не так спекотно, як хотілося б. Через це виникає проблема: нерівномірне пропікання страв або згоріле і сыроватое печиво в одній партії одночасно.
Виявляється, є дуже простий спосіб, який допоможе вам визначити «гарячі точки» у вашій духовці.
Для того, щоб визначити ці місця, вам знадобиться звичайна кокосова стружка, яка продається в будь-якому магазині.
У неї є одна чудова властивість — вона дуже швидко починає набувати коричневий колір. Тобто, вам просто потрібно розсипати кокосову стружку по всьому листу і поставити його під включену духовку. Після того, як стружка почне темніти, вимкніть духовку, подивіться, в яких місцях вона потемніла найсильніше, та запам’ятайте їх.
Тепер ви можете або уникати «гарячих точок», якщо це можливо, або прокручувати формочку під час приготування страви, щоб воно пропеклося рівномірно.