Курка з сирним соусом в лаваші
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 3 порції
- Загальний час приготування рецепту: 30 хвилин
Інгредієнти
- Куряче філе ½ штуки
- Рослинна олія 2 ст. ложки
- Вершкове масло 2 ст. ложки
- Жирні вершки 240 мл
- Тертий сир 300 г
- Часник сушений ½ ч. ложки
- 3 ст. ложки кінза
- Сіль за смаком
- Лаваш 5 штук
- Перець халапеньо за смаком
Спосіб приготування
-
На сковороді обсмажте куряче філе до готовності з 1 столовою ложкою рослинного масла. Дайте м’ясу трохи охолонути і розділіть на невеликі шматочки.
Курку можна відварити або запекти або використовувати залишки м’яса з минулого трапези. -
Приготуйте соус. До розтопленого масла, влийте стакан жирних вершків, дочекайтеся, коли вони почнуть доходити до кипіння і всипте половину сиру.
-
Помішуючи, повністю розплавте сир, потім всипте сушений часник і зелень кінзи, залишивши кілька листочків для прикраси. Додайте сіль за смаком.
-
Дайте соусу охолонути, потім змішайте його з шматочками готової курятини.
-
На половинку лаваша викладіть трохи сиру, розподіліть начинку з курки з соусом і знову присипте сиром.
Для вегетаріанської версії страви можна використати начинку з бобових і улюблених овочів. -
Складіть коржик навпіл, злегка придавлюючи її, щоб рівномірно розподілити начинку всередині і скріпити половинки лаваша.
-
Обсмажуйте коржі в невеликій кількості рослинної олії, поки вони не підрум’яняться з обох сторін (приблизно по хвилині).
-
Подавайте готове блюдо, посипати кінзою, перцем халапеньо і доповнивши улюбленим соусом.
Фастфуд , Європейська кухня