Курячий бульйон з «каркаса» смаженого курчати
Базовим інгредієнтом для курячого бульйону — самостійного блюда і основи багатьох інших рецептів — можуть послужити залишки вечері.
- Автор рецепта: Артем Горбунов
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 190 хвилин
Інгредієнти
- «Каркас» із залишками м’яса від смаженого курчати 1 штука
- Вода 2 л
- Цибуля 2 штуки
- Селера 3-4 стебла
- Морква 1-2 штуки
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2 штуки
- Свіжий чебрець 4-5 гілочок
- Свіжа петрушка 6-8 стебел
- Зубчики часнику за смаком
- Свіжий кріп за смаком
- Зелена цибуля за смаком
- Чорний перець горошком за смаком
Спосіб приготування
-
Розріжте курячий «каркас» на кілька невеликих частин, викладіть в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала вміст на 2 ½ див.
-
Доведіть до кипіння, знизьте вогонь і варіть 2-6 годин, регулярно знімаючи піну.
-
Очистіть овочі і, розрізавши їх на великі шматки, опустіть в бульйон. Якщо необхідно, додайте ще води. Додайте спеції. Кип’ятіть бульйон ще 1-2 години.
Якщо вирішите додати часник, залиште зубчики цілими. -
Після цього спробуйте на смак, додайте сіль і процідіть, відокремлюючи рідина від кісток і овочів.
-
Подавайте бульйон гарячим з жменею зелені або охолодіть його, розлийте по невеликим банкам і відправте в морозилку.
Бульйони і супи Європейська кухня
4.6 13