Більше ніяких коричневих і жухлых авокадо!
Авокадо — річ смачна, але вередлива. Як правило, після покупки потрібно чекати, поки плід дозріє і стане м’яким, але варто відвернутися — і ось він вже зіпсувався і став коричневим. У Facebook-групі, присвяченій готуванні, опублікували геніальний у своїй простоті трюк зберегти авокадо в ідеальному стані на довгі місяці.
За словами авторки сторінки, вона десь чула, що в супермаркетах продають заморожені авокадо, але не змогла знайти їх в магазинах поблизу. Так прийшла ідея зробити те ж саме самостійно — і це спрацювало так добре, що вона вирішила поділитися з читачами. Процес заготівлі простий:
- Очистити авокадо від кісточки і шкірки і наріжте на шматочки потрібної товщини і розміру.
- Покладіть їх на деко, покрите пергаментним папером і відправте в морозильник на добу.
- Після цього дістаньте заморожені шматочки, зберіть їх в один пакет і продовжуйте зберігати в морозильнику.
І це все! Тепер у вас буде запас смачних зелених авокадо круглий рік. Оскільки шматочки заморожувалися окремо, вони не злипнуться, і можна дістати рівно стільки частин, скільки вам потрібно. Найприємніша частина — за смаком така заготовка нічим не відрізняється від свіжого продукту. Це ще і відмінний спосіб заощадити: можна купувати відразу багато авокадо по знижці і є протягом декількох місяців.