Лосось з тайським соусом каррі. Страва з ресторану, яке можна легко приготувати вдома для званої вечері

Лосось з тайським соусом є напрочуд простою і дуже смачним блюдом. Воно протягом багатьох років адаптувалося кухарями, щоб відповідати смакам і потребам багатьох людей. У ньому поєднуються солодкий, пряний і солоний смаки – все, що можна очікувати від тайської кухні. Таке блюдо будь-яка господиня може приготувати в домашніх умовах. Далі – рецепт його приготування.

Необхідні інгредієнти

Для приготування риби під соусом в домашніх умовах вам потрібно:

  • 500 р філе лосося.
  • 2/3 склянки білого фруктового вина.
  • Один стакан і ще 2 ст. л. дрібно нарізаного зеленого лука. Змішувати їх не потрібно.
  • Чотирьохсантиметрову скибочку і їдальня ложка тертого свіжого імбиру.
  • Довга смужка від шкірки лимона і лайма.
  • За дві їдальні ложки арахісового або кокосового масла, темно-коричневого цукру.
  • Три чайні ложки порошку каррі “Мадрас” (не тайська, але працює).
  • Три великих зубчики рубаного часнику.
  • 250 мл кокосового молока.
  • Столова ложка свіжого соку лайма.
  • Тайський перець чилі “пташине око” або перець халапенью, прохромлений в декількох місцях ножем, але залишений цілим. Можна використовувати до 4 перців.
  • Півтора склянки свіжого або замороженого гороху.
  • Чашка вареного рису або рисової локшини.
  • Жменю нарізаної кінзи і м’яти для гарніру.

Приготування

Для приготування страви:

  1. У глибокій сковороді змішайте вино зі склянкою води, скибочкою імбиру, шкіркою лайма і лимона, двома столовими ложками зеленого лука і дрібкою солі. Як закипить, зменшіть вогонь, щоб рідина кипіла. Покладіть лосось і залиште до готовності. Вийміть рибу і розріжте на дрібні шматочки.
  2. У сковороді на середньому вогні розігрійте арахісове або кокосове масло. Додайте зелену цибулю і перемішати з порошком каррі. Коли порошок каррі почне пахнути підсмаженим, то суміш готова.
  3. Додайте часник, імбир і коричневий цукор. Готуйте, поки часник не розм’якшиться. Тепер додайте кокосове молоко, сік лайма, гострий перець і рибний соус. Після закипання вам залишиться поварити не більше трьох хвилин.
  4. При перемішуванні пару шматочків лосося акуратно розбийте на дрібні пластівці. Накрийте сковороду кришкою і чотири хвилини готуйте на слабкому вогні. Розкрийте і змішайте з горошком. Продовжуйте тушкувати, поки горох не буде готовий (від 3 до 4 хвилин – для замороженого, близько 4-5 хвилин – для свіжого). Спробуйте і додайте сіль за смаком.

Готову страву

Подавайте лосось і соус поверх рису або рисової локшини і посипте нарізаною м’ятою і кінзою для прикраси. Сподіваємося, що вийшло дуже смачно.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code