Мама навчила мене перевіряти якість сала за допомогою сірників: лайфхак

Не секрет, що всі продукти на полицях супермаркетів виглядають досить привабливо. Але чи дійсно вони так прекрасні всередині, як і зовні? Питання про те, як перевірити якість найбільш затребуваних продуктів, є для господинь одним з найбільш актуальних. Моя мама є в цьому питанні справжнім експертом.

Сьогодні ми розповімо про те, як правильно вибрати корисний і смачний продукт, який можна запікати, коптити, солити, смажити, а також додавати в різні страви. Мова йтиме про вибір сала: на думку дієтологів, вона засвоюється набагато легше, ніж м’ясо.

Де краще його купувати?

На думку моєї мами, яка досить досвідченою в цьому питанні, сало краще купувати не в магазині, а на ринку. Тут можна походити по торгових рядах і вибрати найкращий і самий смачний продукт. Для цього необхідно звернути увагу на деякі його особливості. Краще купувати сало у безпосереднього господаря тварини, якого можна розпитати про його історії. Продукт стає більш ніжним, якщо тварині регулярно додавали в корм молоко і відварну картоплю. Забезпечити появу м’ясної прошарку допомагає додавання в його раціон яблук. Фахівці також рекомендують, вибираючи свиняче сало, поцікавитися у власника про документи і перевірити наявність клейма ветслужби.

Рухаю курсор вгору-вниз, і малюнок рухається: картинки, обманюють наш мозок
Коли чоловік схуд, дружина теж вирішила взятися за себе: мінус 135 кг на двох
А ви помітили всі пасхалки? Факти про фільмах “Гаррі Поттер”, які знають не всі

Якогось продукту віддати перевагу?

Найкраще, вважає мама, купувати сало не кабанчика, а свині. Воно не володіє неприємним запахом, більш ніжне і приємне на смак. Його колір повинен бути білим або рожевим. Якщо ж у продукті присутній помітна домішка червоного, значить, тварина було пущено під ніж у «весільний» період або воно було забито з порушеннями і сало потрапили частинки крові. І в тому, і в іншому випадку його смак буде ідеальним.

Якщо продукт має жовтуватим або сірим відтінками, це свідчить про його недостатньої свіжості. Бактерії зберігаються зазвичай не в сальному жирі, а в м’ясній прошарку. Оптимально товщина сала повинна бути приблизно 2-3 див. На шкірці не повинно бути щетини або бруду. Чим вона тонша, тим сало воно буде ніжніше і м’якше.

Як оцінити якість?

Для цього, радить мама, слід спробувати проткнути сало сірником. Воно повинно протыкаться легко, з невеликим опором. На дотик продукт повинен бути жирним і вологим, але не слизьким і липким. Продукт повинен легко пережевываться і танути у роті, бути ніжним і не відрізнятися стороннім присмаком.

Навіщо його підпалювати?

Підпалюванням шматочка сала якість продукту перевіряється вже багато століть. Злегка обпаливши, вчить мама, можна визначити, чиє це сало – свині або кабана. Якщо при цьому ви відчуєте виразний запах сечовини, значить, перед вами сало кабанчика. Сало свині володіє ніжним, тонким, солодкувато-молочними ароматом. Хороше сало при цьому швидко згорає, тане і стікає жиром, а по-друге, не особливо пахне.

Якщо ж при підпалюванні продукт не тане і до того ж різко віддає сечею – перед вами сало кнура, причому некастрированного, або свині у віці. Це означає, що на смак воно буде аж ніяк не ідеальним. До того ж наявність специфічного запаху відіб’є всяке бажання його з’їсти.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code