Многозерновый хліб, каші швидкого приготування і інша нездорова їжа, замаскована під здорову

Серед безлічі яскравих упаковок і реклами в супермаркетах сучасній людині дуже важко вибрати дійсно корисні та здорові продукти. Напис на кожній упаковці обіцяє, що саме її вміст саме здорове, екологічно чисте, корисне і до того ж ще і найдешевше. На них вказується просто ідеальна калорійність і інгредієнти. Але чи так це насправді? Чи варто вірити написам на упаковках продуктів і що означають ці написи?

Обережно: їжа!

Перш за все, треба розібратися, які продукти непридатні для вживання в їжу і як за їх яскравою упаковкою розпізнати небезпеку:

  • Якщо ви не проживаєте на Далекому Сході, то перший заборонений продукт – це червона ікра. Справа в тому, що вона зберігає свої природні корисні якості всього кілька годин, після цього вона псується. Зберегти її можна лише шляхом сильної заморозки або додаванням великої кількості солі. Якщо ікра не заморожена, в ній трохи солі, але вона виглядає свіжою, значить, її законсервували хімічними консервантами. Така ікра шкідлива для здоров’я.
  • Всі копчені продукти. Якщо продукти коптяться в домашніх умовах з використанням натуральних спецій, то особливої шкоди здоров’ю вони не принесуть. Але промислове копчення відбувається шляхом обкурювання їх спеціальними хімічними складами з підсилювачами смаку, які дуже шкідливі для здоров’я.
  • Варена ковбаса і сосиски. Їх виготовляють з хімічного складу практично без додавання м’яса. Тільки барвники, стабілізатори та підсилювачі смаку.
  • Трансжири. Якщо відсоток жирності вершкового масла нижче показника 82,5 %, то це не натуральне масло, а маргарин з отриманого штучним шляхом трансжира.
  • Сухі бульйонні кубики і супи швидкого приготування. Вони містять такі добавки, як уротропін – Е625 і глутамат натрію Е621, які не просто шкідливі, а дуже небезпечні для здоров’я.
  • Молочні продукти, йогурти в асептичній упаковці або тривалого зберігання. Завжди слід пам’ятати, що вся “молочка” – швидкопсувні продукти, щоб вона зберігалася вічно, в неї додають сильні консерванти. А асептична упаковка токсична з-за того, що її обробляють антибіотиками зсередини. Природно, цей склад потрапляє і в саме молоко або йогурт з такої упаковки.
  • Малосольна оселедець промислового виробництва. Її маринують в розчині оцту і уротропіну, які, вступаючи між собою в хімічну реакцію, утворюють формальдегід, дуже токсичний для людини.
  • Також не можна вживати в їжу продукти сумнівного походження, маринади, джеми, розчинна кава, продукти, що містять цукрозамінники, такі як кукурудзяні палички і солодкі мюслі, а також всі солодкі газовані напої, продукти, що містять дріжджі, пальмова олія, рафіновані рослинні масла та масла гарячого віджимання, суші, соуси, бутилированный або гранульований чай.

Здорова їжа. Що це?

Це та їжа, яка може засвоїтися в організмі людини. Засвоюється тільки їжа натурального (рослинного або тваринного) походження.

  • Дуже корисні для здоров’я овочі і фрукти за умови, що вони не накачані нитратными добривами.
  • Зелень.
  • Свіжі молочні продукти.
  • Рослинні олії першого холодного віджиму.
  • Житній хліб.
  • Горіхи.
  • Свіже (не пересмажене!) м’ясо і яйця.
  • Риба тільки після термічної обробки.
  • Натуральний мед.
  • Свіжі натуральні соки.
  • Вода.

Наше здоров’я – у наших руках

Про це варто пам’ятати, вибираючи продукти в магазині.

Адже продавцеві часто потрібно тільки продати і повернути витрати за закупівлю. А якщо це не вдалося зробити відразу, поки продукт свіжий, – законсервувати, закоптити, додати підсилювачі смаку і запаху, щоб знову-таки продати.

Будьте пильні, купуючи продукти для здоров’я!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code