Ідеальний спосіб запікання картоплі, який виходить рум’яним і хрустким зовні, при цьому дивно м’яким і повітряним всередині.
Інгредієнти
- 500 г дрібного картоплі;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- ½ Чайної ложки сушеного чебрецю.
Приготування
Добре вимийте і обсушіть кожну картоплину, після чого відваріть до напівготовності в підсоленій воді. Слідкуйте за процесом приготування, щоб не переварити бульби, але при цьому без праці розчавити їх перед запіканням. Приблизно 15-20 хвилин на вогні повинно вистачити.
Тим часом розігрійте духовку до 220 градусів і з’єднайте масло разом з подрібненими зубчиками часнику. До такої суміші можна додавати будь-які прянощі: прованські трави, паприку, гострий перець, коріандр, вустерський соус або соус «Табаско».
Коли картопля звариться, роздушіть бульби виделкою або пресом для пюре. Слідкуйте за тим, щоб картопля не розпався на шматки і залишився цілим.
Змастіть всі часниковим оливковою олією, посипте перцем, чебрецем і невеликою кількістю солі.
Потім деко відправте в духовку на 18-20 хвилин, поки шматочки не стануть сухими, хрусткими і золотистими зовні.
Подавати картоплю слід відразу ж, прикрасивши сметаною і зеленню.