Оселедець під шубою більше не роблю. Замість неї готую закусочний рулет, в якому риба ще смачніше

Цей рецепт приготування рулету колись дала мені моя мама. Закуска завжди вважалася її коронною стравою. І правда, наші гості завжди захоплювалися її фірмовим рулетом з оселедцем і зеленню під вершково-яєчним соусом. Тепер я хочу поділитися з вами цим цікавим рецептом. Звичайно, такий варіант рулету за своїми смаковими характеристиками деяким господиням може нагадати шубу. Але повірте, нічого спільного з звичної святкової закускою він не має.

Компоненти для нестандартної «шуби»

Отже, щоб приготувати цю вкуснотищу, знадобляться такі продукти:

  • оселедець – 1 штука середнього розміру;
  • дві невеликі цибулини;
  • огірки мариновані – 3 штучки;
  • один брикет вершкового масла;
  • три курячих яйця;
  • по одному пучку кропу, петрушки та зеленої цибулі;
  • трохи солі.

Як приготувати

  • Ріпчасту цибулю чистять, миють і дрібно нарізають квадратиками.
  • Оселедець миють, чистять від кісток, ділять продукт на філе. Дрібним кубиком нарізають основний інгредієнт для рулету. В окремій мисці цибулю з’єднують і чищену рибу. Обидва інгредієнти ретельно перемішують.
  • Мариновані огірочки очищають від шкірки і нарізають на невеликі частини.
  • Вершкове масло попередньо рекомендується дістати з холодильника. Якщо часу немає, то продукт розм’якшують в мікрохвильовій печі. Тут головне – не перестаратися. Збивають міксером масло кілька хвилин.
  • Курячі яйця відварюють у підсоленій воді 10-15 хвилин. Очищають від шкаралупи. На дрібній тертці натирають в окрему ємність.
  • Кріп миють і подрібнюють ножем. Огірки, масло, яйця і ½ частину кропу змішують в окремій тарі. Для утворення однорідної консистенції продуктів можна використовувати міксер.
  • Зелень, а саме цибуля та петрушка, також нарізати. На столі для готування розстеляють прямокутний відрізок харчової плівки. На поверхню висипають зелену суміш. Її розподіляють по прямокутника ложкою.
  • Зверху зеленою основи викладають масу з оселедця і цибулі. Її також ретельно розподіляють.
  • Третім шаром стане маса з яєць.
  • Рулет на цьому етапі щільно згортають. Кінці плівки краще скрутити ретельно, щоб страва не розгорнулося.

Де зберігають рулет?

Закусочний рулет поміщають в холодильні простір і залишають там мінімум на 12 годин.

Вранці готовий рулетик нарізають невеликими шматочками. Страва з оселедця і вершкового масла з яйцями готово! Зберігати закуску необхідно в холодильнику. Я подаю її на блюдце з чорним хлібом, так смачніше. Такий рулет можна взяти з собою в дорогу в якості перекусу. Зрозуміло, якщо людину не бентежить запах риби у страві. А можна і поставити на святковий стіл. Повірте, соромно не буде!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code