Перевернута піца з грибами, сиром і брокколі
- Автор рецепта: Марія Дронова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 30 хвилин
Інгредієнти
- Готове тісто для піци 1 аркуш
- Невелика цибулина 1 штука
- Солодкий перець 1 штука
- Рослинне масло 1 ч. ложка
- Броколі 200 г
- Печериці 200 г
- Сіль за смаком
- Вершкове масло 1 шматочок
- Твердий сир 100 г
- Томатний соус за смаком
Спосіб приготування
-
Поки тісто підходить, займіться начинкою. Наріжте цибулю півкільцями, а перець кубиками, обсмажте на невеликій кількості рослинного масла. Брокколі і гриби відваріть в підсоленій воді. Печериці порізати на шматочки, капусту розберіть на суцвіття.
Альтернативним варіантом начинки можуть стати будь-які види м’яса, фарш, ковбасні вироби, суміш з різних видів сирів. -
Жаростійку керамічну піалу змастіть вершковим маслом середині і по краях. На дно викладіть пластини твердого сиру, повністю покриваючи ним посуд зсередини, а простір, що залишився, заповніть начинкою і залийте все соусом.
-
Накрийте піалу розкатаним тестом і обріжте надлишки, але не дуже багато — борти повинні бути достатньо високими для того, щоб утримувати в собі начинку.
-
Змастіть поверхню тіста вершковим маслом і відправте заготовку в розігріту до 230 градусів духовку на 12-15 хвилин, поки «кришка» піали не підрум’яниться і не почне видавати глухий звук при постукуванні.
-
Обережно переверніть посуд, пройдіться по всій окружності ножем, обережно відокремлюючи краї тіста, а потім зніміть піалу і розріжте піцу на шматки.
Фастфуд Американська кухня (США)