Подруга з Угорщини навчила готувати їх легендарні пончики. Смачніше не їла

Я дуже люблю готувати страви різних національних кухонь. Мої друзі знають про це, тому з подорожей привозять мені не магнітики, а нові рецепти. Зовсім недавно подруга, яка переїхала в Угорщину, навчила мене готувати їх легендарні пончики. Всі, хто пробує, кажуть, що краще не їли.

Інгредієнти

Готуються пончики простіше простого, так і продукти нам знадобляться звичайні. Отже, для того, щоб приготувати угорські солодкі булочки, візьміть:

  • стакан незбираного молока (перед приготуванням потрібно злегка підігріти);
  • половину склянки чистої води (вона має бути гаряча);
  • півсклянки хлібопекарського борошна;
  • одне куряче яйце (велике);
  • пару столових ложок цукрового піску;
  • чайну ложку солі;
  • пакування сухих швидкодіючих дріжджів;
  • трохи рослинного масла для тіста і багато для смаження.

Як приготувати

Молоко змішайте з водою. У цю суміш просіяти борошно, дріжджі і цукор. Добре перемішайте. Через деякий час тісто почне підніматися, а на поверхні з’являться бульбашки.

Посоліть піднялося тісто і додайте трохи масла – по консистенції маса повинна бути густа і не липнути до рук. Замісіть однорідний грудку руками на поверхні, присипаної борошном, – якщо борошна мало, тісто саме візьме ще.

Розкачайте тісто в товстий пласт і виріжте з допомогою склянки пончики.

У сковороді розігрійте олію і смажте пончики протягом п’яти хвилин.

Рум’яні булочки діставайте на паперовий рушник. Коли вони злегка подостынут, можна їх прикрасити цукровою пудрою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code