Я дуже люблю готувати страви різних національних кухонь. Мої друзі знають про це, тому з подорожей привозять мені не магнітики, а нові рецепти. Зовсім недавно подруга, яка переїхала в Угорщину, навчила мене готувати їх легендарні пончики. Всі, хто пробує, кажуть, що краще не їли.
Інгредієнти
Готуються пончики простіше простого, так і продукти нам знадобляться звичайні. Отже, для того, щоб приготувати угорські солодкі булочки, візьміть:
- стакан незбираного молока (перед приготуванням потрібно злегка підігріти);
- половину склянки чистої води (вона має бути гаряча);
- півсклянки хлібопекарського борошна;
- одне куряче яйце (велике);
- пару столових ложок цукрового піску;
- чайну ложку солі;
- пакування сухих швидкодіючих дріжджів;
- трохи рослинного масла для тіста і багато для смаження.
Як приготувати
Молоко змішайте з водою. У цю суміш просіяти борошно, дріжджі і цукор. Добре перемішайте. Через деякий час тісто почне підніматися, а на поверхні з’являться бульбашки.
Посоліть піднялося тісто і додайте трохи масла – по консистенції маса повинна бути густа і не липнути до рук. Замісіть однорідний грудку руками на поверхні, присипаної борошном, – якщо борошна мало, тісто саме візьме ще.
Розкачайте тісто в товстий пласт і виріжте з допомогою склянки пончики.
У сковороді розігрійте олію і смажте пончики протягом п’яти хвилин.
Рум’яні булочки діставайте на паперовий рушник. Коли вони злегка подостынут, можна їх прикрасити цукровою пудрою.