Про що не говорять виробники: вся правда про курячої грудки

Багато людей, які прагнуть схуднути, з’їдають протягом дня кілька курячих грудок. Це пов’язано з тим, що в такому м’ясі міститься висока кількість білка і зовсім небагато калорій. Крім того, даний продукт відрізняється невисокою вартістю і простим приготуванням. Ось тільки практично завжди дешева куряча грудка відноситься до «брудного» типу м’яса по причині змісту токсичних речовин і консервантів.

Чим годують курку?

Сучасні виробники зменшують вартість готової продукції завдяки здешевленню корму для птиці, а також прискорення циклу зростання курки. В останньому випадку віддається перевага агресивним препаратів, які дозволяють набрати масу за короткий проміжок часу.

Життєвий цикл курки

Зазвичай курка живе в промислових умовах приблизно 5-7 тижнів, а потім птицю використовують для подальшої реалізації через торгові точки. Якщо порівнювати з курми з села, то в природному середовищі вони можуть жити кілька років, а дана різниця говорить про багато що.

При промисловому вирощуванні птахів застосовуються спеціальні хімічні речовини, причому починається ще до появи курчат. Надалі їх піддають впливу сучасних фармацевтичних препаратів. Мова йде не тільки про звичайне дезінфікуючий засіб, але ще й антибіотики потужної дії.

Обручку. Гарна традиція, яка має важливий сенс
Актори серіалу “Офіс” повідали про кумедні випадки на роботі в честь 15-річчя шоу
Готую тірамісу з йогуртом, ягодами і вівсяним печивом: простий рецепт

Прихована небезпека м’яса курки

На поверхні курячої грудки накопичується велика кількість шкідливих мікроорганізмів, яке випереджає яловичину і свинину. Фахівці рекомендують застосовувати різні обробні дошки для обробки м’яса та інших продуктів. Кожен раз після контактування з сирої куркою необхідно ретельно мити руки в мильному розчині.

Це пов’язано з тим, що на фабриках птиці розміщуються за спеціальним клітинам, причому у великій кількості. В результаті вони виявляються у фекаліях, а в процесі оброблення тушки це все в будь-якому випадку потрапляє на м’ясо. З цієї причини курка, вироблена промисловим методом, повинна оброблятися хлором та іншими отруйними газами.

Вакцинація

Ще одна небезпека курятини для здоров’я людини пов’язана з проведенням вакцинації. Зазвичай вона здійснюється з допомогою аерозолю, але також використовують спеціальні поїлки, куди заливається розчин препарату і води. Практично всі сучасні вакцини абсолютно безпечні для людей, але іноді трапляються винятки з правил. Приміром, якщо лікарський препарат застосовується не зовсім правильно або ж має низьку якість. У результаті м’ясо курки не буде мати захист від певних захворювань, що негативно позначиться на споживачах.

Якщо одна птах буде заражена, то в промислових умовах захворювання може поширитися на весь виводок. Для запобігання таких наслідків зазвичай використовуються спеціальні антибіотики, які даються курсами протягом всього життєвого циклу курки. Зрозуміло, в процесі вживання такого м’яса людина отримує речовини, які негативно відбиваються на діяльності органів системи травлення та печінки. Крім того, у людей з вираженою алергічною реакцією збільшується ймовірність виникнення гострої форми захворювання. Найбільш небезпечним наслідком вважається щоденне отримання незначних доз антибіотика, що викликає стійкість у певних видів мікроорганізмів. Наприклад, якщо у людини буде виявлено запалення легенів, то збудника хвороби не вийде усунути тими антибіотиками, які були присутні в раціоні курей.

При виборі такого м’яса рекомендується враховувати бренд виробника, а також зовнішній вигляд і смакові якості готового продукту.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code