Простий кіш на основі картопляної
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 90 хвилин
Інгредієнти
- Картоплини 4 штуки
- Масло вершкове 35 г
- Вершки 240 мл
- Яйця 3 штуки
- Молоко 120 мл
- Сіль за смаком
- Овочі за смаком
- Сир за смаком
- Риба за смаком
- М’ясні продукти за смаком
Спосіб приготування
-
Почніть з підготовки картопляної основи. Вона відрізняється від класичних драніков лише наявністю вершкового масла. Очистіть картоплю і натріть їх на дрібній тертці.
-
Ретельно відіжміть тертий картопля, постарайтеся добре обсушити масу серветкою або рушником, а потім змішайте з вершковим маслом.
-
Змастіть маслом 20-сантиметрову круглу форму і розподіліть картопляну масу. Слідкуйте за тим, щоб шар був максимально рівномірним як на дні, так і на стінках.
-
Після того як картопляний корж буде сформований, відправте його півгодини запікатися в духовці при 230 °С.
-
Тим часом збийте основу начинки із суміші вершків, яєць і молока, підсолити. Що ж стосується інших наповнювачів, можна взяти овочі або інші продукти за вашим бажанням.
В якості начинки підійдуть також сири, риба та м’ясні продукти. -
Розподіліть обрану начинку з картопляної основі і залийте все молочно-яєчною сумішшю.
-
Поверніть блюдо в духовку, попередньо охолодивши її до 180 °С і запікайте протягом півгодини.
-
Перш ніж вийняти з форми і нарізкою кіш повинен охолонути протягом 10 хвилин.
Другі страви Французька кухня