Різотто в томатному соусі з помідорами черрі
- Автор рецепта: Дарина Родіонова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 40 хвилин
Інгредієнти
- Різані томати у власному соку 400 г
- Овочевий бульйон 1 л
- Вершкове масло 1 шматочок
- Оливкова олія 1 ст. ложка
- Цибуля 1 штука
- Часник 2 зубчики
- Розмарин 1 гілочка
- Рис для різотто 250 г
- Помідори черрі 300 г
- Пармезан за смаком
- Мелений чорний перець за смаком
- Базилік за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
-
Блендером пюрируйте різані томати з половиною бульйону.
-
Вилийте томатну масу в сотейник і додайте туди бульйон, що залишився.
Як приготувати овочевий бульйон з того, що знайдеться на кухні
-
Доведіть до кипіння і відразу ж зменшіть вогонь до мінімуму.
-
Тим часом в іншому сотейнику розігрійте два види масла.
-
Закиньте до олії дрібно нарізаний цибулю і обсмажуйте, помішуючи, 6-8 хвилин до м’якості.
-
Додайте дрібно нарізані часник і розмарин і готуйте ще 1 хвилину.
-
Всипте рис, ретельно перемішайте і обсмажуйте 1 хвилину.
Вибирайте круглозерний крахмалистый рис. Кращими вважаються сорти «арбор», «карнаролі», «бальдо» і «віалоне нано». Іноді на упаковках з рисом виробники вказують, що він підходить для різотто. -
По одному половинку додайте до рису гарячий томатний соус, щоразу перемішуючи. Нову порцію соусу наливайте, коли вбереться попередня.
Часто помішуйте рис і готуйте різотто на повільному вогні. -
Коли введете половину соусу, додайте до рису помідори черрі, розрізані навпіл або на четвертинки.
-
На приготування рису сягає 20-25 хвилин. Крупинки повинні залишитися твердуватими, а саме різотто — придбати кремову консистенцію.
-
Залиште готове різотто під кришкою на 1 хвилину.
-
Перед подачею посипте блюдо тертим пармезаном, перцем і листям базиліка. При необхідності посоліть.
Другі страви Італійська кухня