Різотто в томатному соусі з помідорами черрі

Різотто в томатному соусі з помідорами черрі

Це вегетаріанське різотто з томатами виходить ніжним, а соус з різаних томатів та бульйону надає йому солодкувату кислинку.

r zotto v tomatnomu sous z pom dorami cherr 1 - Різотто в томатному соусі з помідорами черрі

  • Автор рецепта: Дарина Родіонова
  • Після приготування ви отримаєте 4 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 40 хвилин

Інгредієнти

  • Різані томати у власному соку 400 г
  • Овочевий бульйон 1 л
  • Вершкове масло 1 шматочок
  • Оливкова олія 1 ст. ложка
  • Цибуля 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Розмарин 1 гілочка
  • Рис для різотто 250 г
  • Помідори черрі 300 г
  • Пармезан за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Базилік за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  • Блендером пюрируйте різані томати з половиною бульйону.

  • Вилийте томатну масу в сотейник і додайте туди бульйон, що залишився.

    Як приготувати овочевий бульйон з того, що знайдеться на кухні

  • Доведіть до кипіння і відразу ж зменшіть вогонь до мінімуму.

  • Тим часом в іншому сотейнику розігрійте два види масла.

  • Закиньте до олії дрібно нарізаний цибулю і обсмажуйте, помішуючи, 6-8 хвилин до м’якості.

  • Додайте дрібно нарізані часник і розмарин і готуйте ще 1 хвилину.

  • Всипте рис, ретельно перемішайте і обсмажуйте 1 хвилину.

    Вибирайте круглозерний крахмалистый рис. Кращими вважаються сорти «арбор», «карнаролі», «бальдо» і «віалоне нано». Іноді на упаковках з рисом виробники вказують, що він підходить для різотто.
  • По одному половинку додайте до рису гарячий томатний соус, щоразу перемішуючи. Нову порцію соусу наливайте, коли вбереться попередня.

    Часто помішуйте рис і готуйте різотто на повільному вогні.
  • Коли введете половину соусу, додайте до рису помідори черрі, розрізані навпіл або на четвертинки.

  • На приготування рису сягає 20-25 хвилин. Крупинки повинні залишитися твердуватими, а саме різотто — придбати кремову консистенцію.

  • Залиште готове різотто під кришкою на 1 хвилину.

  • Перед подачею посипте блюдо тертим пармезаном, перцем і листям базиліка. При необхідності посоліть.

Другі страви Італійська кухня

5.0 4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code