Великий піст уже розпочався, а це значить, що прийшов час поповнити скарбничку рецептів пісних страв. Хочу поділитися з вами способом приготування кексів, які обожнює вся моя сім’я. Чорнослив – один з моїх улюблених сухофруктів. Я часто додаю його в різні страви, зокрема в випічку. Мафіни з них виходять дуже смачними і пишними.
Інгредієнти
Для кексів вам знадобиться:
- кип’ячена вода – 250 мл;
- мед – 30 г;
- цукор – 100 г;
- рафінована соняшникова олія – 100 мл;
- борошно – 400 г;
- ваніль;
- сода – 1 ч. л. (гасити оцтом не потрібно);
- сіль;
- волоські горіхи і чорнослив (по 150 г).
Спосіб приготування
Візьміть велику посудину, додайте в неї воду, мед, цукор, ваніль, сіль і рослинне масло.
З’єднайте борошно з содою і просійте в суміш рідких інгредієнтів. Збивайте, використовуючи віночок. Необхідно заважати до того моменту, поки тісто не вийде ідеально гладким, без грудок.
Чорнослив замочити в окропі, після чого наріжте на дрібні шматочки. З’єднайте з подрібненими волоськими горішками.
Висипте горіхи і сухофрукти в тісто. Вилийте його у форми для мафінів. Але повністю їх не заповнюйте, так як в процесі випікання вони будуть підніматися.
Розігрійте духовку до 200 С і відправте туди формочку з кексами. Тривалість випікання – 20 хвилин.
Готові охолоджені кекси я посипаю цукровою пудрою.