Рецепт пісних медових кексів з чорносливом і горіхами у мене вже випросили всі подруги: вже дуже вони смачні і ароматні

Великий піст уже розпочався, а це значить, що прийшов час поповнити скарбничку рецептів пісних страв. Хочу поділитися з вами способом приготування кексів, які обожнює вся моя сім’я. Чорнослив – один з моїх улюблених сухофруктів. Я часто додаю його в різні страви, зокрема в випічку. Мафіни з них виходять дуже смачними і пишними.

Інгредієнти

Для кексів вам знадобиться:

  • кип’ячена вода – 250 мл;
  • мед – 30 г;
  • цукор – 100 г;
  • рафінована соняшникова олія – 100 мл;
  • борошно – 400 г;
  • ваніль;
  • сода – 1 ч. л. (гасити оцтом не потрібно);
  • сіль;
  • волоські горіхи і чорнослив (по 150 г).

Спосіб приготування

Візьміть велику посудину, додайте в неї воду, мед, цукор, ваніль, сіль і рослинне масло.

З’єднайте борошно з содою і просійте в суміш рідких інгредієнтів. Збивайте, використовуючи віночок. Необхідно заважати до того моменту, поки тісто не вийде ідеально гладким, без грудок.

Чорнослив замочити в окропі, після чого наріжте на дрібні шматочки. З’єднайте з подрібненими волоськими горішками.

Висипте горіхи і сухофрукти в тісто. Вилийте його у форми для мафінів. Але повністю їх не заповнюйте, так як в процесі випікання вони будуть підніматися.

Розігрійте духовку до 200 С і відправте туди формочку з кексами. Тривалість випікання – 20 хвилин.

Готові охолоджені кекси я посипаю цукровою пудрою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code