По четвергах я, як правило, готую щось з риби. Така у мене своєрідна традиція. Ще з дитинства запам’ятала фразу: «Четвер – рибний день». Ось і сьогодні вирішила запекти в духовці камбалу з вершковим маслом і лимоном. Дуже люблю цю морську рибку: вона смачна, ніжна, легко чиститься і дуже швидко готується.
Як вибрати камбалу
Краще віддавати перевагу охолодженої риби. При виборі звертайте увагу на такі властивості:
- камбала має слабовиражений запах, який не повинен перебиватися сторонніми ароматами;
- очі у рибки повинні бути чистими, а зябра – рожевого кольору;
- шкіра повинна бути шорсткою, але не слизькою, якщо натиснути на неї пальцем, вона набуває первісний вигляд;
- філе камбали багато цінними мінералами і вітамінами, також у складі цієї рибки є омега-3 кислоти, які необхідні для збереження молодості і краси шкіри.
Інгредієнти
Для приготування камбали в духовці з маслом і лимоном знадобляться такі продукти:
- дві тушки риби;
- кілька зубчиків часнику;
- чотири столові ложки розтопленого вершкового масла;
- дві столові ложки соку лимона;
- одна маленька цибулина;
- паприка;
- сіль, перець за смаком;
- трохи петрушки;
- рослинна олія для змащування форми.
В доповнення до риби я буду готувати часниковий соус айолі, який зробить блюдо по-новому смачним. Для нього знадобиться:
Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці
Я знайшла спосіб, як позбавити помідори від фітофтори. Допомагає часниковий розчин
Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
- два зубчики часнику;
- дві столові ложки майонезу;
- 150 грамів оливкової олії;
- одна столова ложка соку лимона;
- сіль за смаком.
Рецепт приготування
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розбираємо рибу на філе.
- Змащуємо неглибоку форму рослинним маслом, покласти в неї філе камбали і зверху щедро посипаємо сіллю і перцем.
- У невеликій мисочці змішуємо розтоплене вершкове масло, лимонний сік і дрібно порізану цибулю. Добре перемішуємо масу і рівномірно покриваємо їй рибу. Зверху посипаємо паприкою.
- Ставимо форму в духовку і запікаємо рибку протягом приблизно п’ятнадцяти-двадцяти хвилин, до готовності.
- Поки камбала запікається, є час для приготування соусу айолі. У невеликій мисці з’єднуємо майонез, оливкова олія, подрібнений за допомогою преса часник і сік лимона. Приправляємо сіллю за смаком і збиваємо до однорідності. Краще поставити соус на час в холодильник, щоб потім подати його охолодженим.
- Запечену рибу викладаємо на плоску тарілку і прикрашаємо рубаною петрушкою. Можна додатково прикрасити страву лимонними часточками.
- Подаємо камбалу з готовим соусом айолі або будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!