Рецепт приготування запеченої камбали з лимоном і маслом. Ідеальне блюдо для званої вечері

По четвергах я, як правило, готую щось з риби. Така у мене своєрідна традиція. Ще з дитинства запам’ятала фразу: «Четвер – рибний день». Ось і сьогодні вирішила запекти в духовці камбалу з вершковим маслом і лимоном. Дуже люблю цю морську рибку: вона смачна, ніжна, легко чиститься і дуже швидко готується.

Як вибрати камбалу

Краще віддавати перевагу охолодженої риби. При виборі звертайте увагу на такі властивості:

  • камбала має слабовиражений запах, який не повинен перебиватися сторонніми ароматами;
  • очі у рибки повинні бути чистими, а зябра – рожевого кольору;
  • шкіра повинна бути шорсткою, але не слизькою, якщо натиснути на неї пальцем, вона набуває первісний вигляд;
  • філе камбали багато цінними мінералами і вітамінами, також у складі цієї рибки є омега-3 кислоти, які необхідні для збереження молодості і краси шкіри.

Інгредієнти

Для приготування камбали в духовці з маслом і лимоном знадобляться такі продукти:

  • дві тушки риби;
  • кілька зубчиків часнику;
  • чотири столові ложки розтопленого вершкового масла;
  • дві столові ложки соку лимона;
  • одна маленька цибулина;
  • паприка;
  • сіль, перець за смаком;
  • трохи петрушки;
  • рослинна олія для змащування форми.

В доповнення до риби я буду готувати часниковий соус айолі, який зробить блюдо по-новому смачним. Для нього знадобиться:

Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці
Я знайшла спосіб, як позбавити помідори від фітофтори. Допомагає часниковий розчин
Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся
  • два зубчики часнику;
  • дві столові ложки майонезу;
  • 150 грамів оливкової олії;
  • одна столова ложка соку лимона;
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розбираємо рибу на філе.
  2. Змащуємо неглибоку форму рослинним маслом, покласти в неї філе камбали і зверху щедро посипаємо сіллю і перцем.
  3. У невеликій мисочці змішуємо розтоплене вершкове масло, лимонний сік і дрібно порізану цибулю. Добре перемішуємо масу і рівномірно покриваємо їй рибу. Зверху посипаємо паприкою.
  4. Ставимо форму в духовку і запікаємо рибку протягом приблизно п’ятнадцяти-двадцяти хвилин, до готовності.
  5. Поки камбала запікається, є час для приготування соусу айолі. У невеликій мисці з’єднуємо майонез, оливкова олія, подрібнений за допомогою преса часник і сік лимона. Приправляємо сіллю за смаком і збиваємо до однорідності. Краще поставити соус на час в холодильник, щоб потім подати його охолодженим.
  6. Запечену рибу викладаємо на плоску тарілку і прикрашаємо рубаною петрушкою. Можна додатково прикрасити страву лимонними часточками.
  7. Подаємо камбалу з готовим соусом айолі або будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code