Сезон полуниці ось-ось почнеться. До того ж, зараз свята і тепло. А що може бути краще в тепле та ленно-святковий час, ніж прохолодний і запашний коктейль?
Коктейль швидше за все сподобається дівчатам, а от молоді люди навряд чи його оцінять. Хоча бувають і винятки.
Готується він за аналогією з персиковим Белини, тільки персик замінюється полуницею.
Для цього вам потрібно перемолоти свіжу полуницю блендером в пюре і охолодити шампанське. Для ласунів краще додати полуницю трохи цукру і вибирати напівсолодке або мускатне шампанське. Ми використовували напівсухе та брют — обидва коктейлю вийшли смачними по-своєму.
Кладете в келихи 2-3 столові ложки полуничного пюре і акуратно наливаєте трохи шампанського. Воно відразу ж дасть високу піну, тому потрібно підливати зовсім по чуть-чуть. Коли піна осяде, розмішуєте коктейль і додаєте потрібну кількість шампанського.
Виходить по-літньому запашний і святковий коктейль 😉
А хто воліє безалкогольні напої, може замість ігристого вина використовувати мінеральну воду або лимонад.