Дуже простий рецепт для любителів сиру. Замініть цією закускою традиційну сирну тарілку, їжте її просто так або намазуйте на хрусткі крекери — все одно буде приголомшливо смачно.
Інгредієнти:
- 230 г крем-сиру;
- 100 г фети;
- 100 г твердого сиру;
- жменя зелені петрушки;
- ⅔ Чайної ложки сушеного часнику;
- 1 ½ столової ложки каперсів;
- арахіс.
Приготування
Натріть твердий сир і змішайте його з фетою і крем-сиром, зеленню, сушеним часником і каперсами. Немає каперсів? Замініть їх подрібненими оливками або маринованими корнішонами.
Перемішайте все до однорідності і спробуйте готову масу. Додайте солі, якщо солоності сирів вам недостатньо, досипте більше часнику, якщо вирішите зробити максимально гостру закуску.
Викладіть суміш на лист харчової плівки і надайте їй форму кулі з допомогою силіконової лопатки або ложки.
Тепер закуски потрібно провести в холодильнику не менше двох годин. За цей час сирна маса достатньо охолоне для того, щоб утримувати форму, і смаки інгредієнтів розкриються і з’єднаються.
Ножем або качалкою подрібніть горіхи, не перетворюючи їх в потерть. Обваляйте сирний шар в арахісі і подавайте з крекерами або тостами, додатково присипавши зверху петрушкою.