Якщо вам подобаються вершкові соуси, ароматний рис, ніжна риба і потужна доза часнику, то це блюдо саме те, що вам потрібно. Я готую це смачне частування, коли хочу порадувати себе і коханого чимось смачненьким. В компанії з пляшкою вина це вишукане ласощі повністю розкриває свій кулінарний потенціал.
Фірмовий рецепт розкішного страви
Вам знадобиться мінімальний набір продуктів, серед яких:
- 4 скибочки лосося, по 120 г кожен;
- 80 г вершкового масла;
- 300 мл густих вершків;
- 250 г шпинатных листя;
- 200 мл овочевого бульйону;
- 80 г сушених томатів;
- нарізану кубиками цибулю, часник.
Для гарніру:
- 450 мл курячого бульйону;
- 250 г рису різотто;
- 70 мл білого вина;
- тертий пармезан;
- цедра лимона, чебрець.
Розділіть лосося на чотири рівні частини, посоліть, поперчіть і обсмажте з обох боків у гарячому маслі.
Розтопіть кубик масла на сковороді, наріжте зубчики часнику і додайте їх до шипящему маслу.
Залийте бульйоном, додайте томати і вершки. Доведіть соус до кипіння і додайте шпинат.
При бажанні злегка приправити пармезаном. Я додаю тертий сир, так у соусу виходить вкрадливий солоний присмак. Зверху покладіть рибу.
Помістіть в каструлю неочищений рис, залийте гарнір білим вином і бульйоном. Додайте лимон, 100 г пармезану до рису. Нарешті, приправте приготований рис чебрецем.
Рибу я подаю на сковороді, щоб кожен учасник трапези міг вибрати собі шматочок за смаком.