Ступеня готовності м’яса

Судячи по сьогоднішній погоді, весна знову передумала і вирішила взяти відпустку… числа так до 15. Але ми-то знаємо, що вона — досить примхлива панянка, і може надумати повернутися в будь-яку хвилину. І почнуться шашлики-пікніки на природі! Тим більше, що вже зовсім близько Пасха, а за нею і травневі свята.

Тому ми вирішили підготуватися до повноцінного відкриття дачно-шашликового періоду і, по-перше, нагадати вам рецепти маринаду для шашликів. А по-друге, додати ще трохи цікавої інформації про м’ясо і ступеня його готовності.

stupenya gotovnost m yasa 1 - Ступеня готовності м’яса

stupenya gotovnost m yasa 2 - Ступеня готовності м’яса

Blue Rare. М’ясо опалено зовні і повністю червоне всередині.

Rare. М’ясо опалено зовні, всередині переважає червоний колір (75%). М’ясо під скоринкою має світліший відтінок, ніж середина.

Medium Rare. Просмажене зовні з червоним центром (50%).

Medium. Просмажене зовні з рожевим відтінком м’яса в центрі (25%).

Medium Well. М’ясо має легкий відтінок рожевого.

Well Done. Просмажене м’ясо до 100% коричневого.

Моя улюблена ступінь — medium well. М’ясо досить просмажене і при цьому все ще м’яке.

А м’ясо будь приготування любите ви?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code