Тарт з овочами і фетою
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 40 хвилин
Інгредієнти
- Кабачок 1 штука
- Баклажан 1 штука
- Сіль 3 ст. ложки
- Дріжджове листкове тісто 2 аркуша
- Яйце 1 штука
- Твердий сир 80 г
- Сир фета 80 г
- Сметана 120 г
- Петрушка 2 гілочки
- Часник 1 зубчик
- Оливкова олія 2 ст. ложки
- Зелень руколи 1 жменя
- Помідори черрі 1 жменя
Спосіб приготування
-
З допомогою слайсера або гострого ножа наріжте кабачки і баклажани скибочками завтовшки не більше половини сантиметра.
Щоб бакалжаны не горчили, замочіть їх в міцному розчині солі приблизно на 15 хвилин, а потім добре обсушити паперовими рушниками. -
Розкачайте тісто в два пласта товщиною 4-5 міліметрів. Відступіть 2-2,5 сантиметра від краю тесту і надріжте його, відокремлюючи бортик. Слідкуйте за тим, щоб не прорізати пласт наскрізь. Змастіть бортик збитим яйцем.
-
Часто наколіть основу тарта виделкою, щоб вона не здувалася при випіканні.
-
Надішліть основу в розігріту до 220 градусів духовку на 5 хвилин, розмістивши деко у верхній третині духовки.
-
Потім збийте інгредієнти для сирного крему: натертий твердий сир, майже всю фету, сметану, подрібнену петрушку і пюрированный часник. Розподіліть крем по поверхні тесту, не зачіпаючи краю.
-
Внапуск викладіть баклажани і кабачки, збризніть маслом, злегка посоліть і поверніть в духовку допекаться при 190 градусах на 20 хвилин.
-
Подавати тарт можна як гарячим, так і охолодженим, виклавши зверху руколу, шматочки черрі і залишки фети, а також окропивши оливковою олією.
Десерти та випічка Французька кухня