Тарт з овочами і фетою

Тарт з овочами і фетою

Спробуйте корисну альтернативу піці — смачний тарт з овочами. Просте і невитратне блюдо, яке можна готувати хоч кожен день.

tart z ovochami fetoyu 1 - Тарт з овочами і фетою

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 4 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 40 хвилин

Інгредієнти

  • Кабачок 1 штука
  • Баклажан 1 штука
  • Сіль 3 ст. ложки
  • Дріжджове листкове тісто 2 аркуша
  • Яйце 1 штука
  • Твердий сир 80 г
  • Сир фета 80 г
  • Сметана 120 г
  • Петрушка 2 гілочки
  • Часник 1 зубчик
  • Оливкова олія 2 ст. ложки
  • Зелень руколи 1 жменя
  • Помідори черрі 1 жменя

Спосіб приготування

  • З допомогою слайсера або гострого ножа наріжте кабачки і баклажани скибочками завтовшки не більше половини сантиметра.

    Щоб бакалжаны не горчили, замочіть їх в міцному розчині солі приблизно на 15 хвилин, а потім добре обсушити паперовими рушниками.

    tart z ovochami fetoyu 2 - Тарт з овочами і фетою

  • Розкачайте тісто в два пласта товщиною 4-5 міліметрів. Відступіть 2-2,5 сантиметра від краю тесту і надріжте його, відокремлюючи бортик. Слідкуйте за тим, щоб не прорізати пласт наскрізь. Змастіть бортик збитим яйцем.

    tart z ovochami fetoyu 3 - Тарт з овочами і фетою

  • Часто наколіть основу тарта виделкою, щоб вона не здувалася при випіканні.

    tart z ovochami fetoyu 4 - Тарт з овочами і фетою

  • Надішліть основу в розігріту до 220 градусів духовку на 5 хвилин, розмістивши деко у верхній третині духовки.

  • Потім збийте інгредієнти для сирного крему: натертий твердий сир, майже всю фету, сметану, подрібнену петрушку і пюрированный часник. Розподіліть крем по поверхні тесту, не зачіпаючи краю.

    tart z ovochami fetoyu 5 - Тарт з овочами і фетою

  • Внапуск викладіть баклажани і кабачки, збризніть маслом, злегка посоліть і поверніть в духовку допекаться при 190 градусах на 20 хвилин.

    tart z ovochami fetoyu 6 - Тарт з овочами і фетою

  • Подавати тарт можна як гарячим, так і охолодженим, виклавши зверху руколу, шматочки черрі і залишки фети, а також окропивши оливковою олією.

    tart z ovochami fetoyu 7 - Тарт з овочами і фетою

Десерти та випічка Французька кухня

5.0 5

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code