Традиційний німецький шніцель зі свинини
- Автор рецепта: Ірина Сахарова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 20 хвилин
Інгредієнти
- Свинячі відбивні без кістки 4 штуки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Яйця 2 штуки
- Борошно 65 г
- Панірувальні сухарі 80 г
- Олія рослинна 50-70 мл
Спосіб приготування
-
Свинину загорніть в плівку і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.
Намагайтеся, щоб товщина м’яса була не більше 6 мм, інакше воно не прожариться. -
Злегка посоліть і поперчіть кожну відбивну.
-
Яйця збийте виделкою. Борошно, змішану з чайною ложкою солі, і панірувальні сухарі насипте в різні миски.
-
Кожну відбивну спочатку обваляйте в борошні, потім опустіть в яйця. Переконайтеся, що м’ясо покрита з усіх сторін.
-
У сковороду налийте стільки масла, щоб шніцелі могли плавати в ньому, але не були покриті повністю. Поставте на повільний вогонь.
-
Обваляйте свинину в панірувальних сухарях. І відразу приступайте до смаження, інакше скоринка буде вже не такий хрусткою.
Не треба вдавлювати сухарі, дійте акуратно. Обов’язково струсіть надлишки. -
Доведіть масло до 165 °с. Якщо температура буде набагато вище, скоринка згорить до того, як приготується м’ясо. А якщо нижче, паніровка буде занадто маслянистою.
Для перевірки температури використовуйте спеціальний кулінарний термометр. Якщо його немає, киньте в олія шматочок хліба. Якщо він потоне, а потім повільно підніметься в міхурі, значить, температура вірна. -
Викладіть шніцелі в сковороду і обсмажуйте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
-
Готові шніцелі викладіть на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла.
Другі страви Німецька кухня