Мексиканська кава – це ідеальне поєднання міцного ароматного, свіжообсмаженої кави, шоколаду і кориці. Його п’ють в Мексиці з збитими вершками під час сніданку або післяобіднього ланчу. Це ідеальне поєднання гарячого шоколаду і кави, що робить його відмінним солодким гарячим напоєм.
Такий простий рецепт зможе втілити в життя кожна господиня, ви зможете здивувати ваших гостей або насолодитися вранці незвичайним смаком кави.
Інгредієнти
- 3/4 чашки меленої кави;
- 2 чайні ложки меленої кориці;
- 5 склянок води;
- 1/2 склянки незбираного молока;
- 1/2 чашки жирних вершків;
- 2 столові ложки коричневого цукру;
- 1/3 склянки шоколадного сиропу;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту.
Приготування
Підготуйте всі використовувані компоненти. Додайте каву і корицю в кошик фільтра вашого кавника. Потім додайте 5 чашок води в каструлю і варіть, як зазвичай. Поки кава заварюється, в невеликій каструлі доведіть молоко, вершки, коричневий цукор і шоколадний сироп до м’якого кипіння.
Обов’язково готуйте на слабкому вогні, щоб не перепалити суміш. Зніміть з вогню і додайте заварену каву в молочну суміш і збийте ванільний екстракт. Розділіть кави на чотири чашки і залийте збитими вершками, посипте корицею. Насолоджуйтеся приготованим напоєм.