Мексиканську кухню відрізняє достаток соковитих м’ясних страв, приправлених різноманітними оригінальними і пікантними спеціями. Мексиканський «М’ясний вулкан» – це дуже смачно. Страва ідеально підходить для великої голодної компанії. Хочете приготувати м’ясний делікатес так, як його готують в Мексиці? Пропоную познайомитися з простими способами створення частування.
Рецепт мексиканського «М’ясного вулкана»
Знадобляться інгредієнти:
- свиняче філе – 1 кг;
- бекон у скибочках – 200 грам;
- ананас – половинка.
У процесі створення страви використовують дерев’яну шпажку. Для створення маринаду використовують:
- чорний перець – п’ять зерен;
- червону пасту для каррі – 100 грам;
- ананасовий сік – 60 мл;
- порошок перцю чилі – одну столову ложку;
- часник сушений – одну чайну ложку;
- орегано – одну дрібку
- сіль – одну чайну ложку;
- оцет – чверть чашки.
Як приготувати?
Діють так:
- Запасаються м’ясом і змішують маринад. Ріжуть свиняче філе на тоненькі шматочки і відбивають. Складають м’ясо в неглибоку миску.
- Змішують всі складові маринаду. Кладуть всі інгредієнти в ступу для спецій та розминають так, щоб консистенція маси стала однорідною. Додають оцет і сік.
- М’ясо густо обмазують маринадом і залишають хвилин на двадцять.
- Вирізають з ананаса основу прямокутної форми ставлять на лист, який попередньо покривають спеціальною промасленим папером для випічки.
- Накривають ананас м’ясом: викладають по черзі свинину (дві скибочки), бекон (4 скибочки) і знову свинину (2-3 скибочки). Бекон і філе викладають до тих пір, поки не закінчаться всі приготовані шматочки. У результаті повинна вийти ціла гора маринованого м’яса. Зверху кладуть ще один шматочок ананаса і протикають всю конструкцію шпажкою, щоб м’ясо не розвалилося.
- Після цього всю конструкцію ставлять в духовку, розігріту до 190 °C, і запікають протягом однієї години.
Готову страву перед подачею має «відпочити» декількох хвилин. Потім його нарізують, викладають на широке блюдо і подають, додавши до нього овочі, шматочки ананаса і кукурудзяну корж.
Ще один рецепт
Знадобляться:
- 150 грам свинини;
- 300 грам яловичини;
- половинка курячої грудки;
- половинка баклажана;
- одне куряче яйце;
- 100 грам твердого сиру (натертого);
- 50 мл вершків (жирних);
- перець і сіль за смаком;
- стручкова зелена квасоля – 50 грам;
- одна столова ложка рослинного масла (для обсмажування бобів);
- одна столова ложка рослинного масла (для змазування форми).
З представленого кількості продуктів вийде три порції страви. Для великої компанії збільшують кількість інгредієнтів.
Про особливості приготування
Процес займе близько 100 хвилин. Діють так:
- З свинини готують фарш.
- Курку ріжуть на маленькі шматочки у формі кубиків.
- Баклажан труть на тертці.
- Змішують свинину з куркою, баклажаном, яйцем, додають сир (натертий) і суміш приправ.
- Боби обсмажують на олії (олії). Вливають вершки, доводять до кипіння. Варять, постійно помішуючи, до загусання вершків. Солять, перчать.
- Філе яловичини розрізають на тонкі стейки (маса кожного повинна становити 100 грам). Потім їх акуратно відбивають.
- Після цього духовку розігрівають до 180 °C. Укладають стейки на деко, змащене рослинним маслом.
- Поверх кожного стейка поміщають котлетку, вылепленную з свинячого фаршу. Кожну котлетку необхідно розташувати в самому центрі фаршу так, щоб вона не доходила до його країв. Це є важливим, оскільки в процесі запікання стейк повинен зменшитися в розмірі, а котлетка – злегка розбухнути під впливом киплячих сливок.
- В її центрі роблять отвір, куди викладають приготовані в вершках боби. Присипають їх тертим сиром (залишилися).
- На дно духовки встановлюють глибокий лист, наповнений водою. “Вулкани” слід розташувати в духовці на третій позиції знизу. Блюдо запікають протягом 40 хвилин.
- Потім деко з водою витягують і продовжують запікати ще протягом 20 хвилин.
Як гарнір можна використовувати печені овочі, политі соком лимона. До овочів додають шматочки сиру. Блюдо виходить дуже смачним і апетитним.