У Мексиці спробував “М’ясний вулкан”: ідеально для великої компанії

Мексиканську кухню відрізняє достаток соковитих м’ясних страв, приправлених різноманітними оригінальними і пікантними спеціями. Мексиканський «М’ясний вулкан» – це дуже смачно. Страва ідеально підходить для великої голодної компанії. Хочете приготувати м’ясний делікатес так, як його готують в Мексиці? Пропоную познайомитися з простими способами створення частування.

Рецепт мексиканського «М’ясного вулкана»

Знадобляться інгредієнти:

  • свиняче філе – 1 кг;
  • бекон у скибочках – 200 грам;
  • ананас – половинка.

У процесі створення страви використовують дерев’яну шпажку. Для створення маринаду використовують:

  • чорний перець – п’ять зерен;
  • червону пасту для каррі – 100 грам;
  • ананасовий сік – 60 мл;
  • порошок перцю чилі – одну столову ложку;
  • часник сушений – одну чайну ложку;
  • орегано – одну дрібку
  • сіль – одну чайну ложку;
  • оцет – чверть чашки.

Як приготувати?

Діють так:

Батька не знала, але пам’ять його вшановує. 39-річна дочка Лістьєва схожа на нього
Рятую свій город від шкідників за допомогою пива: методом навчив сусід
Кавун, цемент, 2 рукавички: робимо красиве кашпо для дачі
  1. Запасаються м’ясом і змішують маринад. Ріжуть свиняче філе на тоненькі шматочки і відбивають. Складають м’ясо в неглибоку миску.
  2. Змішують всі складові маринаду. Кладуть всі інгредієнти в ступу для спецій та розминають так, щоб консистенція маси стала однорідною. Додають оцет і сік.
  3. М’ясо густо обмазують маринадом і залишають хвилин на двадцять.
  4. Вирізають з ананаса основу прямокутної форми ставлять на лист, який попередньо покривають спеціальною промасленим папером для випічки.
  5. Накривають ананас м’ясом: викладають по черзі свинину (дві скибочки), бекон (4 скибочки) і знову свинину (2-3 скибочки). Бекон і філе викладають до тих пір, поки не закінчаться всі приготовані шматочки. У результаті повинна вийти ціла гора маринованого м’яса. Зверху кладуть ще один шматочок ананаса і протикають всю конструкцію шпажкою, щоб м’ясо не розвалилося.
  6. Після цього всю конструкцію ставлять в духовку, розігріту до 190 °C, і запікають протягом однієї години.

Готову страву перед подачею має «відпочити» декількох хвилин. Потім його нарізують, викладають на широке блюдо і подають, додавши до нього овочі, шматочки ананаса і кукурудзяну корж.

Ідеальний стейк на грилі: шеф-кухар розкрив секрети приготування
Антоніо Бандерас до їх пір спілкується з колишньою дружиною (спільні фото)
Традиційний ярмарок коней в Эплби, найбільша в Європі, все ж відбулася

Ще один рецепт

Знадобляться:

  • 150 грам свинини;
  • 300 грам яловичини;
  • половинка курячої грудки;
  • половинка баклажана;
  • одне куряче яйце;
  • 100 грам твердого сиру (натертого);
  • 50 мл вершків (жирних);
  • перець і сіль за смаком;
  • стручкова зелена квасоля – 50 грам;
  • одна столова ложка рослинного масла (для обсмажування бобів);
  • одна столова ложка рослинного масла (для змазування форми).

З представленого кількості продуктів вийде три порції страви. Для великої компанії збільшують кількість інгредієнтів.

Про особливості приготування

Процес займе близько 100 хвилин. Діють так:

  1. З свинини готують фарш.
  2. Курку ріжуть на маленькі шматочки у формі кубиків.
  3. Баклажан труть на тертці.
  4. Змішують свинину з куркою, баклажаном, яйцем, додають сир (натертий) і суміш приправ.
  5. Боби обсмажують на олії (олії). Вливають вершки, доводять до кипіння. Варять, постійно помішуючи, до загусання вершків. Солять, перчать.
  6. Філе яловичини розрізають на тонкі стейки (маса кожного повинна становити 100 грам). Потім їх акуратно відбивають.
  7. Після цього духовку розігрівають до 180 °C. Укладають стейки на деко, змащене рослинним маслом.
  8. Поверх кожного стейка поміщають котлетку, вылепленную з свинячого фаршу. Кожну котлетку необхідно розташувати в самому центрі фаршу так, щоб вона не доходила до його країв. Це є важливим, оскільки в процесі запікання стейк повинен зменшитися в розмірі, а котлетка – злегка розбухнути під впливом киплячих сливок.
  9. В її центрі роблять отвір, куди викладають приготовані в вершках боби. Присипають їх тертим сиром (залишилися).
  10. На дно духовки встановлюють глибокий лист, наповнений водою. “Вулкани” слід розташувати в духовці на третій позиції знизу. Блюдо запікають протягом 40 хвилин.
  11. Потім деко з водою витягують і продовжують запікати ще протягом 20 хвилин.

Як гарнір можна використовувати печені овочі, политі соком лимона. До овочів додають шматочки сиру. Блюдо виходить дуже смачним і апетитним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code