Це котлети можна і в піст, у певні дні. Насправді рибні котлети незаслужено обходять стороною, але вони дуже смачні. По суті, якщо приготувати їх правильно, то можна отримати дуже соковите і ніжне блюдо. Цей рецепт як раз допомагає зробити такі котлетки.
Приготування смачної страви
Щоб порадувати себе і близьких такими котлетами, потрібно взяти наступні інгредієнти:
- Кілограм будь-якої риби.
- Два яйця.
- Пару головок цибулі.
- Чотири столові ложки майонезу.
- Таку ж кількість борошна.
Також я завжди додаю крім солі ще й щіпку гострого перцю, так смачніше.
Є два варіанти. Мені більше подобається робити рубані котлетки. Я просто перетворюю рибу на філе, дрібно кришиться м’якоть. Також роблю і з цибулею. У другому випадку можна просто пропустити обидва ці інгредієнта через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
До маси з риби та цибулі додаю майонез, беру пісний, спеціальний. Вводжу борошно і яйця. Все ретельно перемішуємо. Маса виходить в міру густа. Викладаю її ложкою на добре прогріту сковороду з краплею олії. Обсмажую заготовки з двох сторін, щоб утворилася скоринка. Подаю котлетки з будь-яким гарніром.
Також можна додати трохи більше борошна, тоді масу можна буде формувати прямо руками.