Вибираємо неправильно масло і ще 9 помилок при готуванні, з-за яких їжа стає шкідливою

Багато хто з нас навіть не здогадуються, що саме кухня таїть у собі пряму загрозу для здоров’я. А все тому, що не слідкують за своїми кулінарними навичками або вважають їх цілком нормальними. Однак люди допускають грубі помилки при готуванні їжі і навіть не розуміють цього. Саме про них піде мова нижче.

Ви готуєте, застосовуючи неправильну жир

Ви застосовуєте при готуванні оливкова олія, але не завжди? Чи використовуєте кокосове масло? Напевно ви не знаєте про те, що є найбільш корисні жири. Дієтологи кажуть, що перед тим, як купувати конкретне масло, слід провести невеличкий тест. Справа в тому, що різні масла мають різні межі димоутворення – температуру, починаючи з якої вони починають горіти. Як тільки ця точка настає, жир розпадається, виділяючи небезпечні радикали в повітря.

Для смаження при високій температурі краще застосовувати масло авокадо (рафінована), масло мигдалю, а також каноли, винограду, арахісу, сафлорова олія, масло кунжуту і соняшникову олію. Вживання соєвого і кукурудзяної олії краще звести до мінімуму, вони можуть викликати діабет. Крім того, тримайте порції масла під контролем при готуванні будь-яких страв, щоб запобігти підвищення калорійності готового страви.

Ви перегреваете корисне масло

Масла з низькою точкою димоутворення краще застосовувати для заправки салатів.

Готую тірамісу з йогуртом, ягодами і вівсяним печивом: простий рецепт
Кмітливий пес забирається в басейн по сходах. Веселе відео
Чоловік засудженої до в’язниці жінки заявив, що вона зникла. Поліція не повірила

Деякі з масел, такі як оливкова і масло кокоса, містять поживні речовини, які можуть руйнуватися при нагріванні до високих температур. Для спільного приготування смаженої їжі в домашніх умовах краще використовувати соняшникову олію.

Ви смажите у фритюрі

Звичайно, така їжа дуже смачна, але вживання смаженої у фритюрі їжі може бути смертельним. «Процес смаження перетворює корисні для здоров’я продукти, такі як овочі або нежирне м’ясо, нездорові, що містять жир», – кажуть дієтологи.

Крім того, споживання смаженої їжі може викликати безліч проблем зі здоров’ям, таких як хвороби серця і діабет. Якщо ви не можете подолати свою слабкість, краще всього придбати фритюрницю. Цей агрегат не вимагає великої кількості масла для готування страв, тому ви можете насолоджуватися улюбленою їжею.

Ви використовуєте неправильну посуд

Ви обов’язково повинні розуміти, які матеріали застосовуються для створення посуду, яку ви купуєте. «Посуд з антипригарним покриттям є одним з головних винуватців токсичності», – попереджає доктор медичних наук.

Затишний дачний будиночок із звичайної побутівки менше ніж за півмільйона рублів
Зараз усі називають Ксенію Білоусов красунею: як вона виглядала до шлюбу
Печиво для собаки: для цього рецепта потрібно всього 4 інгредієнта

«Тефлон містить штучне хімічна речовина, яка називається перфтороктанової кислоти (PFOA або C8)». Деякі дослідження виявили зв’язок між впливом PFOA і розвитком раку, а також порушеннями функції печінки. Краще купуйте скляну, чавунний або сталевий посуд.

Зберігання залишків їжі в пластикових контейнерах

Ви завжди повинні дотримуватися обережності при купівлі контейнерів для зберігання продуктів. «Деякі популярні на ринку контейнери для зберігання містять бісфенол-А (БФА), який, як показали дослідження, після проковтування імітує естроген в нашому організмі», – говорить доктор Серрано. «Високий рівень естрогену призводить до набору зайвої ваги, нерегулярним менструальним циклам, мігрені і більш високому ризику розвитку онкологічних патологій». Він рекомендує замінити пластикові контейнери на скляні контейнери.

Ви додаєте багато солі в їжу

Багато людей люблять солону їжу. Однак лікарі кажуть, що загальна кількість солі, що вживається людиною за день, не повинна перевищувати чайної ложки.

Актори серіалу “Офіс” повідали про кумедні випадки на роботі в честь 15-річчя шоу
“Ягоди – в холодильнику, огірки і банани – на столі”: де зберігати овочі і фрукти
Пара скасувала весільний банкет і вирішила нагодувати нужденних

Проблема полягає в тому, що сіль прихована у багатьох розфасованих продукти: ковбасу, чіпси, печиво та інших.

За даними проведених досліджень, 70 відсотків натрію припадає на оброблену їжу. Якщо ви купуєте готову продукцію, уважно читайте етикетки. Ви повинні розуміти, що бутерброд з шматочком м’яса і бутерброд з скибочкою магазинної ковбаси — зовсім різні речі. І перший варіант не завдасть такої шкоди вашому здоров’ю, як другий.

Ви додаєте в їжу багато цукру

Чи знаєте ви, що середньостатистичний житель нашої країни з’їдає близько 68 кг цукру щорічно? Це більш ніж у 5 разів більше рекомендованого дієтологами кількості.

«Десерти – очевидний винуватець, але цукор часто ховається в інших продуктах, таких як приправи, маринади і соуси, – попереджає доктор Майя Крампф. – Натуральні види цукру, такі як мед або кленовий сироп, трохи краще, але вони як і раніше сприяють підвищенню рівня інсуліну аналогічно рафінованому цукру».

Замість цього лікар радить приручити ласуна, подаючи несолодкі, щедро приправлені страви або фруктові десерти.

Ви часто їсте напівфабрикати і заморожену їжу

Спокусливо купити заморожені котлети, які обіцяють бути готовими для вас всього за три хвилини після перебування в мікрохвильовці, особливо після тривалого, напруженого робочого дня. Але часто такі продукти включають в себе велику кількість консервантів і хімікатів, які небезпечні для вашого здоров’я в майбутньому. Пам’ятайте, що люди піддавалися їх впливу протягом дуже нетривалого періоду в історії еволюції.

Обручку. Гарна традиція, яка має важливий сенс
Любов наповнює. Настя Каменських опублікувала нове фото з чоловіком
Як швидко заспокоїти дитину, що плаче. Бабуся підказала прості способи

Мало того, що оброблені продукти харчування залишають у вашому раціоні менше місця для більш здорових продуктів, вони також містять такі інгредієнти, як штучно створені консерванти, рафінований цукор і білу муку. Замість напівфабрикатів дієтологи рекомендують вибирати натуральні продукти, такі як овочі, різні фрукти, яйця, м’ясо, коли це стає можливим. І, якщо вам потрібно щось купити в коробці, виберіть той продукт, склад якого ви знаєте і в переліку якого немає незнайомих слів і позначень.

Ви вживаєте спиртне на голодний шлунок

Якщо ви п’єте вино на голодний шлунок, експерти не рекомендують цього робити.

«Вживання натщесерце може призвести до нездорового зростанню цукру в крові, – кажуть дієтологи. – Крім того, ви напевно звертали увагу, що чим довше ви чекаєте, щоб поїсти після першого келиха, тим голодніше ви будете себе відчувати, що може призвести до переїдання». Чи може статися зворотне: вживання спиртного перед трапезою може придушити ваш апетит, змушуючи вас залишитися голодним, не отримавши достатньої кількості калорій і поживних речовин.

Ви використовуєте тільки знежирені продукти

Були часи, коли експерти з харчування стверджували, що будь-який жир є ворогом, але, на щастя, ці часи благополучно минули. Раніше багато купували собі знежирені йогурти, сметану, кефір, сир та інші продукти. З тих пір вчені розділили хороший жир і поганий жир, люди стали розуміти наступне: все смажене не дуже добре для нашого організму, але авокадо або риба сповнені гарного жиру (містять омега-3-жирні кислоти). Лікарі попереджають, що нестача жирів при готуванні страв на кухні — груба помилка.

«Крім того, що жир є джерелом енергії і захистом органів, жир має функцію клітинної мембрани, запускає реакції, які впливають на імунну систему і обмін речовин, і дозволяють поглинати вітаміни A, D, E і K». Тобто повністю виключати жир з раціону та вибирати тільки нежирну рибу і молочні продукти не можна. Це обов’язково позначиться на стані вашої шкіри, волосся і загальному самопочутті в цілому.

Ми сподіваємося, що інформація, представлена вище, була для вас цікавою і виявиться корисною. Зробіть все можливе, щоб при готуванні блюда не ставали шкідливими. Насправді це дуже просто.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code