Великі соковиті помідори, фаршировані салатом з кіноа з огірками, кукурудзою, червоним цибулею, часником і свіжою зеленню, – це річна мрія! Насолоджуйтеся ними як самостійною закускою або як гарніром до м’яса і риби. Аромати цього частування настільки різноманітні, що прекрасно доповнюють будь-яку страву. Я завжди вважала, що здорова їжа смачна!
Рецепт фаршированих помідорів
Використовувані продукти:
- 8 помідорів;
- 425 г нуту;
- 100 г кіноа або кускусу;
- 100 г кукурудзяних зерен;
- 1 маленький огірок;
- редиска, червоний лук;
- петрушка, кріп, часник;
- лимонний сік.
У каструлі з киплячою водою приготуйте кіноа у відповідності з інструкціями на упаковці.
Змішайте готову крупу з нутом. Додайте нарізані кубиками огірок, червоний лук і редис. Додайте соковиту кукурудзу, нарізану кріп і петрушку. Збризніть лимонним соком.
Відріжте верхівки помідорів гострим ножем, ложкою видалити м’якоть. Приправте “нутрощі” овоча спеціями.
Отримані “формочки” наповніть готовим салатом. При бажанні додатково прикрасьте верхівки частування залишками духмяних приправ.
Проста заправка
У невеликій мисці змішайте оливкова олія, оцет з червоного вина, діжонську гірчицю, сіль, чорний перець і сушений орегано. Отриманим соусом заправте дієтичний салат.