Як отримати більше задоволення від смаку їжі

Ви напевно чули, що повільний прийом їжі уберігає від переїдання. Виявляється, якщо є не кваплячись, отримуєш більше задоволення від смаку страви.

Вся справа в тому, що нашу мову трохи незграбний. Він здорово визначає шість основних смаків: солодкий, солоний, кислий, гіркий, умами і, за останніми даними, смак жиру. Однак, згідно з дослідженнями, опублікованими в жовтні цього року, більш складні смакові комбінації можна вловити лише за допомогою носа, причому не вдихаючи аромат.

Важливо повільно їсти і дихати носом в цей час. Коли ви дихаєте через ніс, потік повітря створює «стіну» між ротом і горлом, запобігаючи потрапляння летких речовин в легені. Коли ви видихаєте повітря проходить від задній частині порожнини рота до носа і несе туди ці летючі речовини.

Якщо ви занадто швидко закидаєте їду в «топку», ви порушуєте цю модель і не сприймаєте в повній мірі різноманіття нюансів смаку. Напевно, це не має особливого значення, якщо ви їсте гамбургер, але, коли ви насолоджуєтеся шедевром високої кухні зі складною гамою смаків, сповільнився, дихайте і смакуйте!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code