Чотири простих, але дуже корисних ради.
1. Огляньте кірку
На дині не повинно бути ніяких порізів, тріщин, проколів або вм’ятин.
Через отвори в м’якоть можуть потрапити бактерії і бруд. А явні вм’ятини говорять про перезрілості плода або його неправильного транспортування.
Якщо на кірці є зелені місця, значить, диня недозревшая.
2. Натисніть на диню
Як ми вже сказали вище, сильні вм’ятини — це погана ознака. Але й занадто жорсткої диня бути не повинна.
При натисканні із зворотного боку від хвостика стиглий плід злегка пружинить і при цьому не змінює колір.
Занадто м’яка шкірка — у перезрілої або навіть псування дині, а жорстка, «кам’яна», яка зовсім не промінается, — у недозрілої.
3. Принюхайтесь
Диня повинна приємно пахнуть медом. Багато уловлюють в її ароматі ще й нотки груші, ананаса і ванілі.
Якщо ви взагалі не відчуваєте солодкуватого запаху, він дуже слабкий або диня виділяє трав’янистий аромат, то вона незріла.
4. Зважте плід
Зріла і соковита диня буде важкою. Якщо вибираєте з декількох однакових на вигляд, віддайте перевагу тій, що важить більше.
А за якими ознаками ви вибираєте диню?