Як вибрати стиглий і солодку диню

Чотири простих, але дуже корисних ради.

1. Огляньте кірку

yak vibrati stigliy solodku dinyu 1 - Як вибрати стиглий і солодку диню

На дині не повинно бути ніяких порізів, тріщин, проколів або вм’ятин.

Через отвори в м’якоть можуть потрапити бактерії і бруд. А явні вм’ятини говорять про перезрілості плода або його неправильного транспортування.

Якщо на кірці є зелені місця, значить, диня недозревшая.

2. Натисніть на диню

Як ми вже сказали вище, сильні вм’ятини — це погана ознака. Але й занадто жорсткої диня бути не повинна.

При натисканні із зворотного боку від хвостика стиглий плід злегка пружинить і при цьому не змінює колір.

Занадто м’яка шкірка — у перезрілої або навіть псування дині, а жорстка, «кам’яна», яка зовсім не промінается, — у недозрілої.

3. Принюхайтесь

Диня повинна приємно пахнуть медом. Багато уловлюють в її ароматі ще й нотки груші, ананаса і ванілі.

Якщо ви взагалі не відчуваєте солодкуватого запаху, він дуже слабкий або диня виділяє трав’янистий аромат, то вона незріла.

4. Зважте плід

Зріла і соковита диня буде важкою. Якщо вибираєте з декількох однакових на вигляд, віддайте перевагу тій, що важить більше.

А за якими ознаками ви вибираєте диню?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code