Після свята в холодильнику залишилося майже півкаструлі картопляного пюре. Воно виглядало вже не апетитно, але викидати було шкода. Тоді я згадала, що вдома є ще баночка рибних консервів, і придумала рецепт смачних бюджетних котлеток.
Що знадобиться
Для приготування котлет вам знадобляться:
- 500 г пюре з картоплі;
- банку рибних консервів (сардина, тунець або горбуша);
- яйце;
- цибулина;
- зубок часнику;
- трохи сушеного кропу (на ваш смак);
- панірувальні сухарі;
- сіль і перець на ваш розсуд.
І зовсім небагато часу.
Приготування
Котлетки готуються так:
- Змішати картопляне пюре з яйцем і сушеним кропом.
- Додати видавлений часник і перекручений через м’ясорубку цибулю.
- Розімніть вилкою консервовану рибу і відправте в загальну картопляну масу.
- Обваляйте котлети в панірувальних сухарях і обсмажте на соняшниковій олії з двох боків до рум’яної скоринки.
Оскільки в котлетах міститься картоплю, вони не вимагають гарніру. Подавати потрібно зі сметаною або майонезом. В якості додаткового смакового акценту – свіжа зелень.
Інший варіант приготування
Якщо ви хочете акцентувати увагу на рибної складової, приготуйте не котлетки, а зрази. Все те ж саме, тільки рибу потрібно не вмішувати в картоплю, а “заховати” всередину котлетки.