Зігріваюча їжа. Які 3 простих продукту потрібно обов’язково є в Росії взимку

Російська зима — це, звичайно ж, в першу чергу ялинка, пухнастий сніг, лижі та ковзани. Однак три зимових місяці у нас в країні — це ще і сильні морози, змушують нас якомога більш відповідально підходити до питання збереження тепла.

Однієї тільки теплого одягу та взуття, щоб не замерзнути в холодну погоду в Росії, буває недостатньо. Тепло в зимовий час року має надходити в людський організм ще й зсередини. Тобто в холодні місяці обов’язково слід включати в свій раціон зігріваючі продукти. Що ж потрібно їсти в морози, щоб менше мерзнути?

Зігріваючих продуктів на полицях сучасних магазинів є чимало. Але найбільш простими і ефективними все ж є три з них: м’ясо, капуста і молоко.

М’ясо

У зимовий час року в Росії, на відміну від багатьох інших країн з менш суворим кліматом, рекомендується обов’язково їсти м’ясо. При цьому краще, якщо це буде свинина або баранина. Саме ці два різновиди м’яса вважаються найбільш «теплотворными».

Також дієтологи рекомендують взимку їсти м’ясо індички. За теплотворними якостям свинини і баранини цей продукт, звичайно ж, трохи поступається. Проте в м’ясі індички, крім усього іншого, міститься особлива речовина — триптофан. Цей унікальний компонент відмінно допомагає організму впоратися з наслідками зимового стресу.

“Ягоди – в холодильнику, апельсини – на столі”: де зберігати овочі і фрукти
6 порад щодо запобігання зараження в закладі громадського харчування
Любов важливіше всього. Настя Каменських порадувала передплатників новим фото з чоловіком

Вживати м’ясо в зимовий час року можна в будь-якому вигляді — вареному, смаженому, тушкованому. Особливо ж добре, на думку дієтологів, у зимові холоди допомагають бульйони. Поживні речовини з таких страв засвоюються дуже швидко і практично повністю. Тому бульйони і підтримують організм в холодну пору року дуже ефективно.

Капуста

Капусту в зимовий час року в своє меню жителям Росії також варто включати частіше. Цей продукт не тільки добре зігріває, але ще і насичує організм величезною кількістю вітамінів.

Як і з м’яса, капусти взимку можна готувати будь-які страви. Це можуть бути, наприклад, пироги і пиріжки, овочеве рагу, закуски, салати та інше. Особливо ж виразно зігріваючий ефект капусти проявляється у поєднанні з м’ясом. Тобто взимку варто частіше готувати голубці, тушковану капусту з м’ясом і, звичайно ж, борщ і щі.

Вважається, що відмінним зігріваючим ефектом відрізняється також свіжа і квашена капуста.

Молоко

Зігрівати організм взимку може, звичайно ж, не тільки їжа, але і напої. Про користь чаю в холоди знають багато людей. Проте не всім відомо, що подібним ефектом відрізняється і молоко.

Крім усього іншого, до складу цього продукту входить велика кількість легкозасвоюваних жирів. На думку дієтологів, саме жири і чинять на організм зігріваючий ефект.

Повернувшись з вулиці в мороз, варто обов’язково випити чашку молока з доданим до нього шматочком вершкового масла. Спробуйте приготувати такий напій, і ви самі переконаєтеся в його зігріваючих якостях. Молоко з маслом не тільки допоможе вам прийти в себе після морозу, але ще й вбереже від застуди. При бажанні в такий напій, для того щоб зігрітися та захистити себе від ангіни, можна додати трохи меду. Звичайно ж, включати в раціон взимку потрібно натуральне незбиране, а не порошкове молоко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code