Жінка або інопланетянин: теорії того, ким насправді був Ісус Христос

Немає такого незначного предмета, щоб не можна було знайти людину, яка заперечує факти і створює деяку інтригу. Коли мова заходить про важливих темах війни, політики і релігії, не дивно, що химерні теорії і припущення набагато ширше.

Вони часто є людськими спробами зрозуміти світ, і не повинні негайно відхилятися як божевільні вигадки. Вивчіть інший погляд на звичні події для себе. Ось десять дивних теорій, які були вигадані про життя Ісуса.

10. Ісус – торговець оловом в Британії

Що стосується незвичайних теорій, то найбільш загадковою частиною життя Ісуса є так звані «пропущені роки». Біблія таємничо замовчує про 18 роках між дитинством і початком служіння Ісуса. Кілька теорій згадують візити Йосипа Аримафейського у Великобританії для торгівлі оловом.

Коли ми представляємо стародавній світ, то думаємо, що такі далекі подорожі майже неможливі. Але протягом століть олово з Корнуолла досягало Середземного моря, і римляни управляли Європою аж до Ла-Маншу.

Інші теоретики стверджують, що Ісус міг вчитися у друїдів. Можливо, що Ісус знайшов свій шлях у Великобританії? Швидше за все, ця історія була створена для зв’язку з легендою про Камелоті. Лицарі короля Артура розшукували Святий Грааль, але чому такий предмет повинен перебувати в Британії? Якби Йосип Аримафейський мав зв’язки з Великобританією, тоді можна було б припустити, що він доставив кубок.

Їх зустрічі не судилося відбутися. 39-річна дочка Лістьєва схожа на батька
Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик дівчині-блогеру і програв
Фахівці назвали масло, яке рекомендується вживати під час пандемії

9. Ісус був грибом мухомором

У 70-х роках археолог Алегро написав книгу «Священний гриб і хрест». У ній він стверджував, що простежив походження Нового Завіту до найбільш древніх шумерських і вавилонських джерел. Після десятиліть їх вивчення він усвідомив, що Новий Завіт увічнював старовинні обряди родючості. У його версії подій Ісус стає метафорою і… грибом.

Гриб Amanita muscaria є галлюциногенним. Джон Алегро пов’язав ритуальне використання мухомора в релігійних обрядах, яке, як він вважав, можна побачити у християнському обряді прилучення до тіла Христа в Євхаристії. Ця точка зору не була прийнята багатьма церковними вченнями.

8. Ісус був інопланетянином

Завжди були раціоналістичні спроби дати пояснення дивним подіям, записаним у Біблії. Не всі вони були такими. Одна з незвичайних теорій полягає в тому, що Ісус, замість того щоб бути справжньою людиною і зовсім божественним, насправді був гібридом прибульця і людини.

Анна Хилькевич хоче змінити ім’я своєї молодшої дочки
Моїм помідорів фітофтора не страшна. Допомагає мені в цьому часниковий розчин
Замість масок і бальзамів я завжди роблю прості спреї для зміцнення волосся

Прихильники позаземного походження Ісуса припускають, що ангели, які відвідали Марію, були інопланетянами, а Вифлеємська зірка – насправді НЛО.

Ця теорія навіть з’являється в британській різдвяної пісні. Таким чином, чудодійні сили Ісуса могли бути просто тлумаченням передових технологій як чудес. Було вознесіння Ісуса на небеса просто його поверненням на рідну корабель?

7. Ісус був жінкою

На стародавньому Близькому Сході людині досить незвично прожити життя без шлюбу. Це часто використовується людьми, щоб припустити, що відомості про дружину Ісуса замовчуються. Є навіть фрагмент папірусу, який нібито згадує, що Ісус посилається на свою дружину.

Ще один спосіб витлумачити безшлюбність Ісуса – сказати, що він не одружився на тій підставі, що Ісус був жінкою.

Ранні церковні діячі часто приписували жіночі характеристики Бога, але це, схоже, було метафорично. Сьогоднішні віруючі в жінку-Христа посилаються на той факт, що в мистецтві Ісус зображений схожим на жінку.

6. Молодший брат з Китаю Хун Сюцюань

Католицька церква вважає вічне дівицтво Марії доктриною віри. Хоча в Біблії йдеться про братів і сестер Ісуса, їх пояснюють більш віддаленими відносинами. У Китаї, проте, все стало містичним.

Нові суперечки навколо Свіфт: дійсно її свіжий кавер виконує брат співачки
У мене завжди багатий урожай пекінської капусти. Допомагає мелений перець і гірчиця
Відчуває велику провину. Дочка Тимошенко розповіла журналістам про каяття батька

У 19-му столітті у Хун Сюцюаня було видіння. Піднявшись на небеса, він побачив бородату фігуру, яка веліла йому знищувати демонів. Пізніше, коли Хун дізнався про християнство, він зрозумів, що є молодшим братом Христа, а демони були правлячою елітою.

Хоча ідея може виглядати абсурдною для нас, але Хун, повіривши в це, очолив повстання селян, відоме як повстання тайпінів. Воно призвело до загибелі до 30 мільйонів осіб.

5. Ісус вміє подорожувати в часі

Люди різних часів стверджували, що Ісус з’явився їм. Це може служити підтвердженням їхньої віри чи його здатність подорожувати в часі. Навіть поява Ісуса після його смерті можна пояснити цим. Якщо Ісус прийшов з майбутнього, тоді чудеса зцілення були звичайним застосуванням сучасної медицини.

Ще одне підтвердження про подорожі Ісуса в часі виходить від картини 1595 року «Прославлення Євхаристії», на якій, як стверджують деякі люди, зображений предмет, трохи схожий на супутник.

4. Ісус був буддистом

Ісус жив у світі, де були поширені різні релігії. Римляни були правлячою верхівкою. На грецькому говорили як мовою навчання і бізнесу. А торгівля йшла з усіма куточками світу. Хіба не можливо, що на вчення Христа вплинули східні вірування?

В Англії популярні хвилясті стіни. Виявляється, вони економічніше прямих
Що ви можете не знати про Хейлі Бібер: 8 невідомих фактів відкриває сама модель
Не піар, а любов: діти Бена Аффлека піднесли Ані де Армас незвичайний подарунок

Стверджувалося, що Ісус провів кілька своїх зниклих років в Кашмірі, що там розташована його могила. Можливо, буддизм і не досяг тоді стародавнього Близького Сходу, але подорож Ісуса до Кашміру могло дати життя новій теорії. Між аскетичними конфесіями, безумовно, є схожість. Деякі навіть знаходять відповідні аспекти між Христом і Буддою:

  • обидва вони виявилися вчителями, у яких були незвичайні народження;
  • вони використовували притчі для поширення своїх послань;
  • почали свої служіння у віці 30 років;
  • звернулися до вигнанців і чинили опір спокусам диявола.

3. Ісус ніколи не існував

Спроби раціоналізувати найбільш чудові частини Нового Завіту досягають свого максимуму у твердженнях, що ніколи не було історичної постаті по імені Ісус:

  • Немає історичних документів з життя Ісуса, які згадують його.
  • Канонічні Євангелія були написані через 40-60 років, як він помер. Швидше за все, людьми, які ніколи не зустрічали його. Найбільш ранні свідоцтва – це листи Святого Павла. Він ніколи не бачив Христа, крім як «явище».
  • Той факт, що Ісус робив свої чудеса в римській провінції протягом одного з найбільш добре задокументованих періодів давнини, але про нього або його чудеса не згадується, привів людей до заперечення існування Христа.

Якби в Єрусалимі відкрили гробниці і повернули мертвих, здається дивним, що така подія була б опущено в енциклопедичних працях Плінія Старшого. З іншого боку, вчитель з учнями поза академічних класів може легко залишитися непоміченим.

2. Ісус в Японії

Ісус не загинув на хресті. Так говорить одна японська версія. Його могилу можна знайти в Сінго. За твердженням цієї теорії, маловідомий брат Ісуса по імені Исукири видав себе за нього, щоб той міг втекти.

Потім Христос прибув у Японію, вирощував рис, одружився і жив спокійним життям до 106 років.

Ви можете здивуватися, чому він вибрав Японію для свого виходу на пенсію. Виявляється, що пропущені роки ще раз пояснюють цю теорію: в недокументовані роки свого життя Ісус навчався у майстра, який жив біля гори Фудзіями. Коли на Заході нічого не вийшло, він повернувся в свій духовний дім.

1. Наркотики в губці

Відмінності між розповідями Євангелій про життя Христа часто служать скептикам підставою, щоб сумніватися у багатьох аспектах його життя і смерті. В Євангеліях від Матвія, Марка, Луки та Іоанна описана цікава деталь: нібито на хресті Ісуса подали губку, просочену оцтом, а потім він помер.

Численні згадки про це змусили будувати теорії навколо губки. Що, якщо вона була просякнута не оцтом, а якимось зіллям, призначеним для того, щоб приспати Ісуса?

Ця теорія говорить, що Ісус ніколи не помирав на хресті. Його тіло було знято ще живим, і через три дні його повернення не було нічого незвичайного.

Можливо, одна з теорій здасться вам правдоподібніше інших? Яка саме?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code