Зміцнення імунітету, поліпшення сну: які позитивні зміни відбудуться в організмі, якщо щодня їсти цибулю

Все, напевно, чули, як корисний ріпчасту цибулю для організму. Навіть єгиптяни в давні часи поклонялися цьому овочу. Вони вважали, що цибуля може дати вічність того, хто буде його споживати. Звичайно, це, швидше, легенда, однак цибуля дійсно може принести неоціненну користь здоров’ю. У цій статті описана користь цибулі для організму.

Загальне уявлення

Хоч цибулю і є овочем, він все ж досить поживний, багатий на білки і клітковину, а також вітаміном С, селеном та іншими антиоксидантами. Навіть речовини, що викликають сльози при нарізці цибулі, корисні. Наприклад, вони знижують ризик виникнення онкологічних захворювань.

Багато хто скаже, що вони не люблять цибулю. Проте варто дізнатися про користь цього продукту. Найімовірніше, тяга до поліпшення здоров’я переборе огидний смак. Крім того, цибулю можна додавати в різні страви. Він поліпшить смак, а також наситить це блюдо корисними речовинами.

Отже, перейдемо до ефектів, що надаються цим овочем на організм.

Зниження ризику виникнення раку

На жаль, зараз все більше продуктів виробляються натуральним шляхом. В їжу додають шкідливі добавки, які завдають шкоди організму. Разом з їжею людина споживає канцерогени, які можуть викликати злоякісні пухлини.

М’ятне морозиво і безглютенові коржі: готуємо освіжаючий десерт
Тінтін уособлює Стрільців: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга
“Ніч у музеї 4”: новий сюжет і можливе повернення Бена Стіллера

Однак цибуля містить сірчані з’єднання, які борються з цими канцерогенами. Відповідно, споживання цибулі кожен день зменшить ризик захворювання раком. Вчені говорять, що чим більше цибулі, тим сильніше буде захист.

Цей овоч можна споживати разом з іншими продуктами, які посилять ефект, – куркумою і часником.

Зменшення ризику виникнення діабету

Цибуля добре захищає організм від захворювання на діабет 2-го типу.

Це захворювання характеризується нездатністю гормону інсуліну повністю розподілити глюкозу, яка потрапила в організм. Діабет виникає з-за того, що людина споживає занадто багато цукру і цукровмісних продуктів, а також мучного і швидких вуглеводів.

Споживання цибулі збільшує кількість активного інсуліну. Інакше кажучи, у цибулі містяться речовини, які “спонукають” інсулін транспортувати глюкозу.

В кого закохана Софі Марсо через 21 рік після виходу фільму “І цілого світу мало”
Головний інгредієнт – мелені кавові зерна: готуємо незвичайний крем-брюле
Виявляється, комарі не водяться в цій китайській селі незважаючи на вологість

Поліпшення серцево-судинної системи

В цибулі міститься речовина під назвою кверцетин, знищує вільні радикали, які, в свою чергу, викликають руйнування клітин.

Цибулю також позитивно впливає на артеріальний тиск і знижує рівень холестерину у людей з проблемами з серцем. Якщо їсти цибулю кожен день, серцево-судинна система зміцниться, а ризик захворювання хворобами серця зведеться до мінімуму.

Зміцнення імунітету

Кверцетин, речовина в луці, допомагає не тільки серцю. Ця речовина діє спільно з селеном, покращуючи імунну систему. Вони знижують запалення по всьому тілу.

Крім того, що містяться в цибулі вітаміни, мінерали та інші корисні речовини також благотворно впливають на імунну систему організму, покращуючи і зміцнюючи її.

Полегшення алергії

Багато людей страждають від алергії в різні пори року. Симптоми можуть бути наступними: свербіж в очах, нежить, головний біль, біль у горлі і так далі. В аптеках продається безліч препаратів, які борються з алергією, але найчастіше вони не допомагають.

Рецепт романтичного кексу: шоколадне тісто з прихованими червоними сердечками
Унікальний рецепт торта з шоколадом без випічки і охолодження
Мій горох виростає один в один. А все завдяки правильному прищипыванию

І тут знову на допомогу приходить кверцетин. Він блокує поширення алергії і зменшує запалення в організмі. Відповідно, симптоми алергії пом’якшуються.

Якщо ви не можете терпіти смак цибулі, то в аптеках є препарати з кверцетином. Слід спробувати їх.

Зменшення ймовірності харчового отруєння

Можливо, ви чули про те, що нарізану цибулю є шкідливим, оскільки в ньому скупчується безліч шкідливих бактерій при тривалому зберіганні, що може викликати харчове отруєння.

Однак не варто вірити подібного роду тверджень. Цибуля містить антиоксиданти, які уповільнюють поширення бактерій. Цей овоч ніяк не стане шкідливим при зберіганні його в будь-якому вигляді до 7 днів. А вживання цибулі окремо або з якоюсь стравою зменшить ймовірність харчового отруєння іншими продуктами.

Зниження ризику виникнення тромбів

Згортання крові – дуже важлива функція для організму, так як вона запобігає надмірній втраті крові при пораненні. Однак згусток може утворитися всередині артерії, що заблокує струм крові по організму, а це може призвести до смерті.

Російські знаменитості не залишили Єфремова в біді: вислови про ДТП
Умови домашнього арешту Михайла Єфремова: йому не можна користуватися телефоном
Тепер у Facebook можна переміщати свої дані через Google Photos

Цибуля містить речовину під назвою рутин, яке перешкоджає утворенню тромбів. Існує два види згустків: в артеріях і венах. Рутин розчиняє обидва виду, тому цибулю корисний у будь-якому випадку.

Поліпшення настрою і регуляція сну

Сон людини регулюють багато гормони: серотонін, дофамін і норадреналін. Ці гормони взаємодіють, регулюючи сон, настрій і апетит і приводячи їх у норму. Однак є речовини, що перешкоджають нормальному сну: гомоцистеїн, кислота, вырабатывающаяся в результаті розщеплення білків.

Високий рівень гомоцистеїну може заважати виробленню дофаміну, серотоніну і норадреналіну. Споживання цибулі може принести великий плюс здорового сну, так як цибуля містить фолат, який перешкоджає підвищенню рівня гомоцистеїну.

Який краще: білий або червоний

У цих двох видів багато спільного: вони здатні зменшувати рівень шкідливого холестерину в організмі, зменшують ризик виникнення діабету, а також борються з мозолями. І червоний, і білий лук містять в собі величезну кількість вітамінів і мінералів, які дуже важливі для організму.

Але ці два види мають і відмінності. Насамперед, це колір. За смаком білий цибулю трохи солодше, ніж червоний. Можна дати однозначну відповідь на питання,який цибулю корисніше: червоний. Він містить велику кількість вітамінів і мінералів і ефективніше бореться з різними хворобами.

Як їсти цибулю

Як вже говорилося раніше, не кожен зможе просто так їсти сирий лук, хоча його споживання у сирому вигляді вважається найкориснішим. Крім того, цибуля викликає жахливий запах з рота, якого всі намагаються уникати. Але, на щастя для таких людей, цибулю можна їсти і приготованим. Тоді він стає м’яким і солодким.

Якщо ви хочете їсти сирий лук, але не можете переносити його смак, додайте цей овоч подрібненим в різні страви, наприклад, салати, каші або супи. Так можна взагалі не відчувати смаку цибулі, однак ефект для організму буде приголомшливим.

Також є цибульний порошок, який, можна сказати, є альтернативою звичайному луку. По суті, це звичайний подрібнений зневоднений цибулю. Цей порошок використовується в якості приправи. Її можна також додавати в салати або супи.

У крайньому ж випадку, як уже згадувалося, можна використовувати добавки з кверцетином в аптеках. Це, звичайно, не принесе таку користь, яку приносить цибулю, але все ж вона буде.

Висновок

Швидше за все, після прочитання цієї статті ви почнете вживати цибулю принаймні раз на день. У довгостроковій перспективі це дійсно принесе величезний ефект для здоров’я.

Як видно, вживати цибулю можна в різних видах: сирим, приготованим, в порошку або в препаратах. Звичайно ж, сиру цибулю корисніше всіх інших форм, однак якщо його зовсім неможливо їсти, слід користуватися іншими способами його споживання.

Я, наприклад, зовсім не люблю сиру цибулю. Його смак огидний, згоден. Однак мені допомагають інші продукти, наприклад хліб. Є сиру цибулю з хлібом не так огидно, зате таким чином можна принести організму неоціненну користь. Краще всього їсти житній хліб, який містить у собі складні вуглеводи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code