Курка з овочами в медовій глазурі
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 45 хвилин
Інгредієнти
- Оливкова олія 35 мл
- Курячі стегна 4 штуки
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
- Ріпчаста цибуля 1 штука
- Часник 3 зубчики
- Солодкий перець 1 штука
- Картопля 3-4 штуки
- Гострий соус 50 мл
- Мед 65 мл
- Зелена цибуля за смаком
- Кунжут за смаком
Спосіб приготування
-
Розігрійте сковороду або жаровню з товстим дном, влити оливкову олію.
-
З курятини зріжте зайвий жир і плівки, посипте сіллю і перцем, а потім покладіть в розігріте масло шкіркою вниз.
-
Залиште стегна на середньому вогні 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки, після чого перекладіть на окрему тарілку.
-
Злийте приблизно третина жиру зі сковороди і використовуйте залишок для пасерування цибулевих півкілець і подрібненого часнику.
-
Через кілька хвилин додайте нарізаний соломкою солодкий перець разом з шматочками картоплі. Готуйте, періодично перемішуючи овочі, ще 5 хвилин.
-
Викладіть курячі стегна поверх вмісту сковороди. Змішайте соус (ми використовували шрірача) з медом.
Ви можете вибрати будь-який гострий соус і варіювати гостроту глазурі на власний смак. -
Розподіліть близько ⅔ глазурі по курячих стегенець і відправте всі запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин (час залежить від розміру стегон).
-
Покрийте поверхню готової курятини залишилися соусом і посипте все рубаним зеленим луком і/або кунжутом перед подачею.
Другі страви Європейська кухня