Багато хто не довіряють якості шаурми, яку можна купити в різних закладах, і правильно роблять. Набагато краще приготувати це блюдо самому, і основний затики тут пов’язаний з правильним загортанням шаурми.
Що взяти?
- тонкий лаваш;
- куряча грудка;
- помідор;
- огірок (свіжий або маринований);
- пекінський салат;
- майонез, сметана або грецький йогурт;
- рослинна або оливкова олія;
- сіль, перець, приправи за смаком.
Що робити далі?
Куряче філе нарізаємо скибочками або смужками. Потім потрібно злегка збризнути його маслом і додати приправи. Даємо настоятися хвилини три-чотири і обсмажуємо до хрусткої скоринки 7-10 хвилин.
Салат і огірки нарізаємо соломкою, помідори — півкільцями.
Готуємо соус: змішуємо пару ложок майонезу і сметани, додаємо пропущені через часникодавку пару зубчиків часнику, приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Лаваш ділимо на дві частини, центральну — змащуємо соусом. Потім викладаємо салат, помідори, курку, потім знову салат, помідори і змащуємо зверху соусом.
Міцно згортаємо, загинаємо краю і доворачиваем до кінця лаваша. І, нарешті, розігріваємо або підсмажуємо на розігрітій сковороді до утворення золотистої скоринки.
Як правильно загортати шаурму?
Ось покрокова інструкція по загвинчування шаурми в картинках:
Якщо хочеться загорнути шаурму по-особливому
Приємного апетиту!