Що ви готуєте в гречкою? Навряд чи відразу в голову приходять запіканки. Насправді, поки не спробуєш, складно уявити смак цієї страви. Але воно дійсно виходить дуже ніжним і оригінальним, а головне, поживним.
Приготування за рецептом
Для того щоб приготувати нашу страву, потрібно взяти наступні інгредієнти:
- 60 грамів крупи;
- триста грам густих вершків або сметани;
- 70 грам сиру;
- десять грам вершкового масла;
- три яйця;
- кілограм картоплі;
- спеції на свій смак.
Для початку потрібно відварити картоплю, попередньо очистивши його. Коли шматочки будуть готові, частину води зливають, залишаючи її зовсім трохи, щоб шматочки були покриті рідиною.
Промиту і сиру крупу додають в ємність з картоплею. За допомогою маточки добре мнуть картоплю. Від гарячої води і картоплі крупа розпариться. Залишають так до повного охолодження.
Сир потрібно натерти і додати до крупі. Яйця і вершки збивають, вводять розтоплене масло і спеції. Всі розмішують. Додають всі до картоплі.
Коли маса стане однорідною, викладають все у форму для випічки, розрівнюють за допомогою ложки.
Духовку треба розігріти до 180 градусів. Випікають всі протягом півтора годин. Готову запіканку нарізують на шматочки, подають зі сметаною.